Τετάρτη 13 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Διήμερο στο Νεστόριο στα χνάρια των μαχητών του ΔΣΕ

Οι Οργανώσεις Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργανώνουν φέτος διήμερη επίσκεψη στις 16 και 17 Ιούνη στο Νεστόριο Καστοριάς. Είναι η συνέχεια των προσπαθειών που κάνουν οι Οργανώσεις στην περιοχή, ώστε η εργατική τάξη και η νεολαία να διδαχθούν από την Ιστορία του τόπου τους, να εμπνευστούν από τη δράση των κομμουνιστών τότε και τώρα, να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα για την πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση σήμερα, αλλά και να γνωρίσουν τη φύση και τα μοναδικά τοπία της περιοχής.

Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

Σάββατο 16 Ιούνη
  • Αναχώρηση για τη Σπανούρα Κοτύλης στον Γράμμο (θέση Χάρος), όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Ραφαήλ Τζεβελέκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Φέτος συμπληρώνονται 71 χρόνια από την ηρωική θυσία των μαχητών του ΔΣΕ στη Σπανούρα Κοτύλης. Στη μάχη της Σπανούρας, τον Ιούλη του 1947, η ομάδα του ΔΣΕ που κρατούσε τη θέση ήταν αντιμέτωπη με ένα τάγμα, 8 πυροβόλα και σμήνος αεροπορίας που έριχνε «Ναπάλμ». Ο λόφος πάρθηκε από τον αστικό στρατό μόνο όταν σκοτώθηκε αρχικά ο διοικητής της ομάδας και στη συνέχεια οι τελευταίοι τρεις μαχητές έπεσαν στον γκρεμό για να μην παραδοθούν.
  • Αναχώρηση προς την κατασκήνωση στο Γυμναστήριο Νεστορίου, όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για τακτοποίηση των κατασκηνωτών.
  • Βιβλιοπαρουσίαση, στο χωριό του Νεστορίου, της έκδοσης της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ «Στιγμές από τη ζωή και δράση της ΚΝΕ στην παρανομία» από την Τόνια Σαλβαρίνα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
  • Λαϊκό γλέντι.
Κυριακή 17 Ιούνη
  • Αναχώρηση για την ανάβαση στην κορυφή της Αλεβίτσας, όπου θα πραγματοποιηθούν περιήγηση και αποκαλυπτήρια μνημείου. Από την κορυφή της Αλεβίτσας αποκτάμε την αίσθηση στο χώρο, της απόστασης μεταξύ της Γκίνοβας και του Βίτσι, που πέρασε ο ΔΣΕ κατά τον ελιγμό.
  • Επιστροφή στο Νεστόριο, όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για αθλητικές δραστηριότητες και μπάνιο στις όχθες του Αλιάκμονα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ