Τετάρτη 13 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδρομή και γνωριμία με το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα του νησιού

Η Τομεακή Οργάνωση Ρόδου της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του 27ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου (στις 6-8 Ιούλη στην Πάτρα), διοργανώνει την Κυριακή 1η Ιούλη εκδρομή στην παραλία Αφάντου της Ρόδου. Η αναχώρηση έχει οριστεί για τις 9.30 π.μ., από το πάρκινγκ του πανεπιστημίου.

Η εκδρομή αυτή έχει σκοπό τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ να γνωρίσουν για την αντιιμπεριαλιστική δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ στο νησί, την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στις μέρες μας, ιδιαίτερα με τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή του Αιγαίου.

Για το λόγο αυτό, επιλέχτηκαν να παρουσιαστούν πλευρές από την αντιιμπεριαλιστική δράση στο νησί, να τα γνωρίσει η νεολαία και να δράσει μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για μια κοινωνία χωρίς πολέμους, φτώχεια και εκμετάλλευση.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Για τα γεγονότα της κινητοποίησης στις 25-26 Μάη του 1976, όπου αποτράπηκε να δέσουν στο νησί της Ρόδου πλοία του 6ου Στόλου των Αμερικανών.
  • Για το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα στη Ρόδο ενάντια στη «Φωνή της Αμερικής».

Για τα γεγονότα θα μιλήσει ο Κλεόβουλος Παπακωνσταντίνου, μέλος του Τομεακού Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου, στέλεχος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εκείνη την περίοδο και ένας από τους συλληφθέντες των τότε κινητοποιήσεων.

Στο τέλος της παρουσίασης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία για κάποιες στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης με μπάνιο, κολατσιό και μουσική.

Στη Χίο

Θυμίζουμε ότι μπροστά στο 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο και η Τομεακή Οργάνωση Χίου της ΚΝΕ προγραμματίζει εκδήλωση με θέμα «Ελα μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά. Χίος 1998 - Πάτρα 2018. Σταθερά στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 30 Ιούνη, στην είσοδο της Απλωταριάς, στις 19.30. Την κεντρική ομιλία θα κάνει ο Θάνος Μπίμπας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, που θα απευθύνει χαιρετισμό από το βήμα της εκδήλωσης. Επίσης, θα παρουσιαστεί μουσικό καλλιτεχνικό αφιέρωμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση μπροστά στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο(12/6/2018)
Στα χνάρια της τιμημένης ιστορίας του ΚΚΕ(24/6/2012)
Ξεκινούν σήμερα για τις Πρέσπες(4/7/2008)
Επιστροφή στις απαρχές του θεσμού(22/6/2008)
Από το 1992, απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα...(4/7/2004)
Η συναυλία στη Λάρισα(10/7/2001)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org