Τρίτη 12 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Στο πλευρό των απολυμένων της επιχείρησης «REAL MARKET - MEDIA MARKT»

Την αλληλεγγύη του στους 1.700 απολυμένους της επιχείρησης «REAL MARKET - MEDIA MARKT» στην Τουρκία εκφράζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, που προχωρούν σήμερα σε κινητοποιήσεις μαζί με εργαζόμενους των ταξικών συνδικάτων της Τουρκίας, μελών της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) στα καταστήματα της «MEDIA MARKT», και απαιτεί την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων τους.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας αναφέρει: «Οπως και στην Ελλάδα, έτσι και σε άλλες χώρες, οι εργοδότες δεν διστάζουν σε τίποτα για την διασφάλιση των κερδών τους. Τα παραδείγματα είναι πολλά στον κλάδο μας, όπου εμποροϋπάλληλοι πήγαιναν το πρωί για δουλειά, μόνο και μόνο για να δουν τις πόρτες των καταστημάτων κλειστές και τα αφεντικά εξαφανισμένα. Και αυτό τη στιγμή που μπορεί να τους χρωστούσαν πολλά μηνιάτικα, αποζημιώσεις, χωρίς ούτε καν το χαρτί της απόλυσης για να μπουν στον ΟΑΕΔ κ.τ.λ.

Αυτή η τακτική δεν είναι προνόμιο των Ελλήνων μεγαλεμπόρων, αλλά καθημερινή πρακτική των πολυεθνικών ομίλων σε όλες τις χώρες. Αντίστοιχο είναι το παράδειγμα των εργαζομένων στα "REAL MARKET" στην Τουρκία, που εδώ και μήνες βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος "MEDIA MARKT" - "Begendik Group" στην Τουρκία εξαγόρασε τα "REAL MARKET" το 2014. Τον Ιούλη του 2017, ο όμιλος κήρυξε πτώχευση στα "REAL MARKET" και έκλεισε όλα τα καταστήματα πετώντας στο δρόμο τους 1.700 εργαζόμενους, χωρίς καν να δώσει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις στους 700 από αυτούς. Από τότε μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι στα "REAL MARKET" οργανώνουν κινητοποιήσεις διεκδικώντας την καταβολή των αποζημιώσεων ή την επαναπρόσληψη των απολυμένων από τα "MEDIA MARKT"».

Υπογραμμίζει ακόμα πως οι εμποροϋπάλληλοι στην Ελλάδα, που βιώνουν αντίστοιχες αντεργατικές πρακτικές από την εργοδοσία, στέκονται στο πλευρό των συναδέλφων τους και απαιτούν από την εργοδοσία των «MEDIA MARKT» να αποδεχτεί και να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. «Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στην Τουρκία έχουμε κοινό αντίπαλο, τους εργοδότες και τις πολυεθνικές», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ