Παρασκευή 18 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια σε πλειστηριασμούς και ανεργία

Την Τρίτη 22 Μάη και την Κυριακή 17 Ιούνη

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Δύο σημαντικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες που διοργανώνει ο δήμος Πάτρας, ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. Η πρώτη αφορά την 22η Μάη, μέρα δράσης κατά των πλειστηριασμών. Η δεύτερη την 17η Ιούνη, μέρα κατά την οποία θα γίνει νέα κινητοποίηση του δήμου ενάντια στην ανεργία. Αυτές οι κινητοποιήσεις διοργανώνονται από κοινού με εργατικά συνδικάτα, συλλόγους επαγγελματοβιοτεχνών και άλλους μαζικούς λαϊκούς φορείς ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας και για την ενίσχυση του αγώνα για δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε:

«Τη Δευτέρα 21 Μάη, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων στη Βουλή, πλην της Χρυσής Αυγής, στις οποίες θα επιδώσουμε τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την Τρίτη 22 Μάη, μέρα δράσης κατά των πλειστηριασμών, θα επισκεφτούμε και θα πραγματοποιήσουμε συναντήσεις μαζί με φορείς, σωματεία και συλλόγους της πόλης: Στις 10 π.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στις 11 π.μ. στην Α' ΔΟΥ Πατρών. Στις 12 μ. στην Εθνική Τράπεζα (Πλατεία Γεωργίου). Στη 1 μ.μ. στον ΕΦΚΑ. Το βράδυ στις 8.30 μ.μ., διοργανώνουμε εκδήλωση στην πλατεία Γεωργίου, όπου θα γίνει ομιλία και θα ακολουθήσει μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Διεκδικούμε από την κυβέρνηση άμεση νομοθετική ρύθμιση, που να προστατεύει τη λαϊκή οικογένεια από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική της κατάσταση και να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτούς που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν ούτε έχουν να πληρώσουν.

(...) Μας απασχολεί ως δημοτική αρχή το πώς θα μπορέσουμε να συμβάλουμε σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μην λεηλατηθούν η περιουσία και οι κόποι μιας ζωής της λαϊκής οικογένειας στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου, προστατεύσαμε τις λαϊκές οικογένειες αρνούμενοι να στείλουμε στοιχεία στην εφορία για μικροοφειλέτες και να δεσμεύσουμε το ΑΦΜ, όπως κάνουν άλλοι δήμοι. Δηλώνουμε ότι όσο μας αφορά ως δημοτική αρχή, δεν θα επιτρέψουμε για μικροοφειλές στον δήμο, για ανθρώπους και νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν, να γίνουν κατασχέσεις στην περιουσία τους».

Αγωνιστική πρωτοβουλία και στις 17 Ιούνη

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Πατρέων αναφέρθηκε στη δεύτερη αγωνιστική πρωτοβουλία ενάντια στην ανεργία, που αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Είπε: «Την Παρασκευή 15 Ιούνη θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε γειτονιές της Πάτρας και την Κυριακή 17 Ιούνη θα γίνει εκδήλωση με ομιλία στο Νότιο Πάρκο και αμέσως μετά συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Για την οργάνωση και την προετοιμασία της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθούν: Σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και φορέων το Σάββατο 19 Μάη, στις 11 π.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, Δημοτικές Ενότητες, τις γειτονιές και τα χωριά του δήμου μας και συγκεντρώσεις με τους εργαζόμενους στον δήμο, την ΔΕΥΑΠ, τους Οργανισμούς.

Στο επίκεντρο της νέας λαϊκής κινητοποίησης θέτουμε και πάλι το επίκαιρο αίτημα "Δουλειά για όλους - Δουλειά με δικαιώματα". Φέτος, σε αυτή μας την αγωνιστική πρωτοβουλία και με αυτό το σύνθημα, θεωρούμε αναγκαίο να δώσουμε περισσότερη έμφαση και στο δυστυχώς επίκαιρο "κανένα λαϊκό σπίτι στο σφυρί!", θεωρώντας το ένα από τα μείζονα προβλήματα των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών σήμερα.

(...) Με τη μαζική συμμετοχή και την αγωνιστική παρουσία δεκάδων φορέων, σωματείων και συλλόγων, με την κινητοποίηση εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας, να γεμίσει η Πάτρα και οι γειτονιές της, να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή των ανέργων και αυτών που πλήττονται από τη σημερινή πολιτική!».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org