Παρασκευή 18 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερώτηση του ΚΚΕ με αφορμή την πυρκαγιά στο Πάρκο Τρίτση

Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών, με θέμα τη «Λήψη άμεσων μέτρων πυροπροστασίας στο Πάρκο Τρίτση», κατέθεσε το ΚΚΕ. Στην Ερώτηση, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου, αναφέρεται:

«Το βράδυ της Κυριακής 13/5 ξέσπασε πυρκαγιά στο νότιο μέρος του Πάρκου Τρίτση, πνεύμονα πρασίνου για τη Δυτική Αθήνα και το Λεκανοπέδιο συνολικά. Η πυρκαγιά δεν εξαπλώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής. Οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση είχαν να αντιμετωπίσουν την παντελή έλλειψη υποδομών πυροπροστασίας μέσα στο πάρκο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε μια έκταση 1.200 στρεμμάτων που καταλαμβάνει το πάρκο, για να ανεφοδιαστούν τα οχήματα της Πυροσβεστικής έπρεπε να αναζητηθούν υδροστόμια εκτός του πάρκου, στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο της πυρκαγιάς και χρειάστηκε να σπάσουν το λουκέτο της κλειδωμένης μπάρας στην είσοδο του πάρκου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται πυρκαγιά εντός του Πάρκου Τρίτση, που παραμένει αθωράκιστο μπροστά στον κίνδυνο πυρκαγιάς, στην αρχή μάλιστα της αντιπυρικής περιόδου. Η τελευταία πυρκαγιά αναδεικνύει, με τον πιο επικίνδυνο τρόπο, ότι σημαντικές υποδομές του πάρκου είναι κατεστραμμένες ως συνέπεια της διαχρονικής υποβάθμισής του.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί:

  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα πυροπροστασίας του πάρκου.
  • Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας.
  • Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τις ανάγκες λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης του πάρκου.
  • Να εξασφαλισθεί σταθερή, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση του πάρκου από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ