Παρασκευή 18 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΛΟΥ
Ιδιωτικοποιεί και την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού!

Οχι απλά στην εκχώρηση σε ιδιώτες, αλλά ουσιαστικά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση - με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) - της δημοτικής υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού προχωρά η δημοτική αρχή Βόλου.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή εκχωρεί σε ιδιώτη, έναντι 18.000.000 ευρώ για τα επόμενα 12 χρόνια, τη διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών φωτιστικών σωμάτων με νέα σώματα εξοικονόμησης ενέργειας, τύπου LED, καθώς επίσης και τη διαχείριση και συντήρηση του συστήματος. Αντί να αναζητήσει χρηματοδότηση από σχετικό πρόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε το έργο να γίνει από την υπηρεσία και με σημαντικά μικρότερο κόστος, η δημοτική αρχή σχεδιάζει να δώσει «προίκα» στον ιδιώτη και μέρος από τα ανταποδοτικά τέλη. Ο μειοδότης επιχειρηματίας που θα αναλάβει το έργο θα πληρώνεται από την εκχώρηση - ενεχυρίαση ανταποδοτικών τελών, όπως ορίζεται στο άρθρο 43 του ν. 4257/2014.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά πρωτοπόρα στην εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων στην Τοπική Διοίκηση, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η ΔΑΣ ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, στην οποία χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή τον «πιο καλό μαθητή των μνημονιακών εγχειριδίων στην Τοπική Διοίκηση».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org