Παρασκευή 18 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΕΙΡΑ
Συλλήψεις κατοίκων που συμμετείχαν σε κινητοποίηση

Νέα επεισόδια με συλλήψεις τριών κατοίκων που συμμετείχαν σε κινητοποίηση στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Αιγείρας για το δικαίωμά τους στην υγεία, απαιτώντας ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, σημειώθηκαν χτες το πρωί στην Αιγιάλεια.

Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. Πρόκειται για την Αλέκα Ζαμπάτη (μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας»), την Αμαλία Θανέλα και τον Δημήτρη Δρουκόγια (προχτές το βράδυ συνέλαβε τον Τριαντάφυλλο Οικονόμου), μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων Ανατολικής Αιγιαλείας. Ολοι τους μεταφέρθηκαν κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών στο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων, όπου, στη συνέχεια, αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα αφού το δικαστήριο όρισε τακτική διάσιμο στις 24/5.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα της Ακράτας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή τους, πραγματοποίησε χτες το πρωί αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, του Σωματείου Οικοδόμων και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αιγιαλείας με επικεφαλής τον Χρήστο Λαϊνά. Τις συλλήψεις καταγγέλλει και η Ομάδα Γυναικών Αιγίου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αιγιαλείας καταγγέλλει την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Αιγιαλείας που μεθοδεύουν την ιδιωτικοποίηση του τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων και προχωρούν σε καταστολή σε βάρος των κατοίκων που αγωνίζονται για την προστασία της υγείας τους, αλλά και του περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται πως και το προηγούμενο διάστημα, οι κάτοικοι είχαν κινητοποιηθεί κατά των μεθοδεύσεων της Περιφέρειας και του δήμου, ενώ τη συμπαράστασή της εξέφρασε η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ότι η αιτία για την άθλια κατάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ο σχεδιασμός από κράτος και Τοπική Διοίκηση με βάση το κέρδος του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org