Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΔΑΦΝΙ)
Αύριο η κινητοποίηση των εργαζομένων

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου προχωρούν αύριο Τετάρτη, στις 11 π.μ., οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Δαφνί), μετά από απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων, αντιδρώντας στο σχέδιο διάλυσης των εναπομεινάντων Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.

Οπως σημειώνει το Σωματείο, η κυβέρνηση «προτίθεται τις προσεχείς μέρες να καταθέσει σχέδιο νόμου για την Υγεία με σχετικά άρθρα για την Ψυχική Υγεία που θα προωθήσουν τη μεταφορά των Κέντρων Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) και των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (ξενώνες, οικοτροφεία, διαμερίσματα κ.λπ.) από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ). Το έργο το έχουμε ξαναδεί, πολλές δομές θα καταργηθούν (όπως συνέβη επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη με τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που μεταφέρθηκαν από 1-1-2015 στις ΥΠΕ). Οι εναπομείνασες δομές μελλοντικά θα καταλήξουν στους ιδιώτες με τις ΜΚΟ και την ΑΕΜΥ ΑΕ (...) Η κατάσταση θα γίνει δραματική για τους άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς που θα βρεθούν στις γέφυρες, στα πάρκα και στις πλατείες». Το Σωματείο απαιτεί την απόσυρση των σχετικών άρθρων από το υπό κατάθεση κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΨΝΑ στηρίζει με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Χαϊδαρίου.

Στήριξη και αγωνιστικός συντονισμός

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τη στήριξή τους στην αυριανή κινητοποίηση εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι από περισσότερα από 20 Σωματεία εργαζομένων, καθώς και συνδικαλιστές και εργαζόμενοι σε άλλα δημόσια νοσοκομεία και οργανισμούς Πρόνοιας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων «Ευαγγελισμού».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης να προταθεί σε κάθε σωματείο η από κοινού πραγματοποίηση μέρας δράσης στις 23 Μάη για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών σε Υγεία - Πρόνοια, με πολύμορφες παρεμβάσεις - συγκεντρώσεις σε κάθε νοσοκομείο - ίδρυμα. Στα σωματεία θα μεταφερθούν επίσης προτάσεις για έκδοση αντιπολεμικής αφίσας, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το β' 15ήμερο του Ιούνη και για νέα σύσκεψη σωματείων για την παραπέρα κλιμάκωση.

Από τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη να δοθεί η μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 30 Μάη, με προβολή των εργατικών - λαϊκών αιτημάτων και ταυτόχρονη αποκάλυψη του ρόλου των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ