Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Θετικά αποτελέσματα για τις ταξικές δυνάμεις

Από τις κινητοποιήσεις στα «Market In» στα Γιάννενα
Από τις κινητοποιήσεις στα «Market In» στα Γιάννενα
Σημαντική ενίσχυση της συμμετοχής και παραπέρα ενίσχυση των συνδυασμών που συγκροτούνται από συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καταγράφηκε στις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Αττικής, Πειραιά και Νήσων, καθώς και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων.

Στο κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής

Με μεγάλη αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που πήραν μέρος και ενισχυμένες τις ταξικές δυνάμεις σε ψήφους, ποσοστά και αντιπροσώπους στα δευτεροβάθμια όργανα, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Αττικής, Πειραιά και Νήσων.

Συγκεκριμένα, η συμμετοχή αυξήθηκε κατά 33,6%, καθώς για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισαν 1.542 εργαζόμενοι (έγκυρα 1.513, άκυρα 6, λευκά 23) από 1.132 που είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες αρχαιρεσίες, το 2016. Ο συνδυασμός «Προοδευτική Κίνηση Φαρμάκου» κατέλαβε το σύνολο των εδρών στο ΔΣ (13 έδρες), εξέλεξε 30 αντιπροσώπους (από 21 το 2016) στην Ομοσπονδία (ΟΕΦΣΕΕ) και 16 αντιπροσώπους (από 11 το 2016) στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Το Συνδικάτο χαιρετίζει τους εργαζόμενους που πήραν μέρος στις αρχαιρεσίες, «αυτούς που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα να γραφτούν και να ψηφίσουν στις εκλογές του Συνδικάτου», καθώς και όλα του τα μέλη, καινούργια και παλιά, «που για δυο βδομάδες, έδωσαν τη μάχη των αρχαιρεσιών, σε κάθε τόπο δουλειάς, εργοστάσια, εταιρείες, φαρμακαποθήκες και φαρμακεία» βγάζοντάς το σημαντικά ενισχυμένο. Οπως τονίζει, το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών επιβεβαιώνει τη συνεπή ταξική γραμμή του Συνδικάτου «κόντρα στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια που θέλουν τη συναίνεση και την υποταγή των εργαζομένων, στο όνομα μιας μελλοντικής "ανάπτυξης"». Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει, η μάχη των αρχαιρεσιών δόθηκε «σε σκληρή αντιπαράθεση με διασπαστικά σωματεία του κλάδου, που επιλέγουν να είναι ομοτράπεζοι της κυβέρνησης και των εργοδοτών στη λογική του "κοινωνικού διαλόγου" και του "κοινωνικού εταιρισμού"».

Στους Εμποροϋπαλλήλους - Ιδιωτικούς Υπαλλήλους Ιωαννίνων

Αυξημένη συμμετοχή και ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ καταγράφηκε και στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων.

Στις εκλογές συμμετείχαν 796 εργαζόμενοι, από 629 το 2016 (αύξηση 26,5%).

Το ψηφοδέλτιο των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συγκέντρωσε 756 ψήφους (από 580 το 2016), κατέλαβε εκ νέου και τις 7 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο, εξέλεξε 8 αντιπροσώπους (από 6) στην Ομοσπονδία (ΟΙΥΕ) και 16 αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων (από 12).

Η παράταξη «Αγωνιστική Παρέμβαση» (δυνάμεις προσκείμενες σε ΝΑΡ, ΛΑΕ κ.λπ.) συγκέντρωσε 34 ψήφους (από 44 το 2016), χωρίς να καταλαμβάνει έδρα στο ΔΣ ή να εκλέξει αντιπρόσωπο στα δευτεροβάθμια όργανα (είχε έναν αντιπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο).

Οι δυνάμεις το ΠΑΜΕ εκτιμούν το θετικό αποτέλεσμα ως συνέχεια της δράσης του σωματείου, των σκληρών αγώνων που δίνει σήμερα στο «Market In», το προηγούμενο διάστημα για την ανάκληση απολύσεων στην «Ανακύκλωση», την απληρωσιά και τις απολύσεις στο κατάστημα «Raxevsky», της δράσης του ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στις κατασχέσεις σπιτιών, αλλά και για την οργάνωση της αλληλεγγύης, όπως τα δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου, σε συντονισμό με το Εργατικό Κέντρο και άλλα σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ