Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εκδήλωση για τα προβλήματα των συνταξιούχων γυναικών

Εκδήλωση με θέμα τα προβλήματα των συνταξιούχων γυναικών οργάνωσε την Τρίτη 8/5 η Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και περιχώρων. Το κάλεσμα της Ενωσης συνάντησε μεγάλη ανταπόκριση και δεκάδες συνταξιούχοι, στη μεγάλη τους πλειοψηφία γυναίκες, γέμισαν την αίθουσα των γραφείων της.

Στην εκδήλωση μίλησαν η Νατάσα Καμπέλη, μέλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), και ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Τη συζήτηση άνοιξε ο γραμματέας της Ενωσης, Νίκος Αυρηλιώνης, υπογραμμίζοντας την αξία της συμμετοχής των γυναικών στις δράσεις των σωματείων, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Μάκης Γκούβας, β' αντιπρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ.

Η ΟΓΕ αντιπαλεύει «την επίθεση διαρκείας στην Κοινωνική Ασφάλιση, τόσο με την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου όσο και με τους προηγούμενους απ' αυτόν» και τις επιπτώσεις της στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τόνισε η Νατάσα Καμπέλη. «Μπροστά στους σχεδιασμούς της ΕΕ και των κυβερνήσεών της οι γυναίκες συνταξιούχοι χρειάζεται να απαντήσουν με τη μαζική συμμετοχή τους στην οργάνωση της πάλης των συνταξιουχικών Σωματείων και των Συλλόγων της ΟΓΕ», υπογράμμισε.

Στις γυναίκες, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των μελών του Σωματείου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ενωσης, Παναγιώτης Γαλανόπουλος. Οπως εξήγησε, ορισμένες ήταν οι ίδιες αυτοαπασχολούμενες και άλλες λαμβάνουν σύνταξη χηρείας. «Η μεγάλη αδικία είναι ότι και αυτές οι γυναίκες συνταξιούχες δούλευαν ουσιαστικά στην επιχείρηση 30 και 40 χρόνια, ήταν δηλαδή συμβοηθούντα μέλη, αλλά επειδή τα έσοδα της επιχείρησης ήταν μικρά, επέλεγαν να ασφαλιστεί ο ένας από τους δύο και συνήθως ασφαλιζόταν ο άνδρας, με αποτέλεσμα να παίρνουν μειωμένη σύνταξη και αυτή μετά τον θάνατο του συζύγου τους», τόνισε και υπενθύμισε τις μεγάλες μειώσεις και περικοπές των δικαιούχων που φέρνει στις συντάξεις χηρείας ο νόμος Κατρούγκαλου.

«Η δύναμη του Σωματείου μας μετριέται με τη μαζική παρουσία στους αγώνες», τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης, υπενθυμίζοντας το πρόγραμμα κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει και υλοποιούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ