Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέα παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης από την «PwC»

Τις ευθύνες του υπουργείου Εργασίας για την εργοδοτική ασυδοσία αναδεικνύει η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής

Από κινητοποίηση του κλαδικού Συνδικάτου στα γραφεία της «PwC»
Από κινητοποίηση του κλαδικού Συνδικάτου στα γραφεία της «PwC»
Το νέο κρούσμα παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης στην εταιρεία «PwC» καταγγέλλει η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), απαιτώντας να οριστεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

«Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας», απαντά στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.

«Δεν προβλέπεται» η ενημέρωση των εργαζομένων...

Οπως καταγγέλλει το σωματείο, σε πρόσφατο αίτημά του να του παραχωρηθεί χώρος με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια του διαλείμματός τους, για το σχέδιο κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, η εργοδοσία απάντησε ότι «το αίτημα δεν βρίσκει έρεισμα στον νόμο και ότι δεν γνωρίζουν διάταξη που να προβλέπει σχετικό δικαίωμα!».

Η Ενωση υπενθυμίζει ότι η εταιρεία αρνείται σταθερά την είσοδο του σωματείου στο χώρο, θέτοντας εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, ενώ δεν διστάζει να αξιοποιεί απειλές και προπηλακισμούς απέναντι σε εκλεγμένους συνδικαλιστές.

Μεγάλες οι ευθύνες του υπουργείου Εργασίας

Η Ενωση επισημαίνει ακόμα τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας καθώς και του ειδικού σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Το υπουργείο Εργασίας γνωρίζει ότι δεν υπάρχει άρθρο του εργατικού δικαίου που η εργοδοσία της "PwC" δεν έχει καταπατήσει. Γνωρίζει από τις καταγγελίες των ίδιων των συναδέλφων μας αλλά και της ΕΛΕΠΑ για τις παράνομες συμβάσεις "μεσαίωνα" που ήδη εφαρμόζει η εργοδοσία της "PwC" (την ίδια στιγμή που υπάρχει απόφαση του ΣΕΠΕ ότι οι συμβάσεις δεν είναι σύννομες), για τα ωράρια εργασίας που είναι κυριολεκτικά μέρα - νύχτα, για τις απλήρωτες υπερωρίες, για το γεγονός ότι μέχρι και σε ξενοδοχεία επιχείρησε η εργοδοσία να "μαντρώσει" τους συναδέλφους για να αποφύγει τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας. Επιπλέον, γνωρίζει ότι άνθρωποι που δεν ανήκουν στο προσωπικό της "PwC", κατ' εντολή της εργοδοσίας, σε ρόλο "ασφαλίτη", κυνηγούν τις ανακοινώσεις του σωματείου και όποιον τις κρατά στο χέρι, προσπαθώντας να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου και να τρομοκρατήσουν το σύνολο των συναδέλφων».

Ολα τα παραπάνω δεν εμποδίζουν «την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να κλιμακώνει το "αλισβερίσι" με τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου παραδίδοντάς τους έργα και υπηρεσίες», τονίζει η Ενωση, σχολιάζοντας πως «το κλίμα τρομοκρατίας και οι απειλές σε εκλεγμένους συνδικαλιστές είναι "προαπαιτούμενο" για την μεταξύ τους συνεργασία».

Το σωματείο καλεί το υπουργείο να πάρει θέση «απέναντι στην τρομοκρατία και τους προπηλακισμούς, στην καταφανέστατη καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, την παρεμπόδιση άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης» και ζητά να οριστεί τριμερής συνάντηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθεστώς η καταστρατήγηση του ωραρίου(2023-02-14 00:00:00.0)
Οχι στην αφαίρεση του διαλείμματος από τον χρόνο εργασίας(2021-08-06 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις διεκδίκησης για την προστασία από την πανδημία στους χώρους δουλειάς(2021-03-11 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις εντεινόμενες εκβιαστικές πιέσεις από την Τράπεζα Πειραιώς...(2019-09-11 00:00:00.0)
Απολύσεις μέσω «αξιολόγησης» στην «PWC»(2018-08-02 00:00:00.0)
Προωθεί Σύμβαση με απαράδεκτους όρους(2017-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ