Πέμπτη 10 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάσεις εργασίας, συνελεύσεις και συσκέψεις
  • Εκδήλωση - σύσκεψη με θέμα τον αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, στις 7 μ.μ., στον 1ο όροφο του ΕΚΘ.
  • Με νέα στάση εργασίας αύριο (από τις 12 μ.) σε συνεργεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη συνεχίζει τις κινητοποιήσεις το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Πειραιώς, Αττικής και Νήσων, με αίτημα την υπογραφή τοπικών Συλλογικών Συμβάσεων και την τήρησή τους. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε παύση υπερωριών στους εργολάβους που δεν έχουν υπογράψει ή δεν εφαρμόζουν τη Συλλογική Σύμβαση. Το Συνδικάτο καλεί επίσης σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, αύριο, στις 5.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
  • Με τρίωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια, μέχρι και αύριο Παρασκευή, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Παπουτσάνης». Μετά από συνελεύσεις, η Πανελλαδική Ενωση Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής έχει προκηρύξει τις στάσεις εργασίας, με τις οποίες οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Αυξήσεις στους μισθούς και κατώτερο μισθό σύμφωνα με τη Σύμβαση του 2009, μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, κατάργηση του καθεστώτος της εργασίας μέσω εργολάβων, μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία.
  • Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Λάρισας καλεί τους διανομείς ταχυφαγείων και καφέ σε σύσκεψη, το Σάββατο 12/5, στις 11 π.μ. στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου, με θέματα συζήτησης τις Συλλογικές Συμβάσεις, την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων του κλάδου και την οργάνωση συλλογικής αγωνιστικής παρέμβασης.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org