Πέμπτη 10 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Καταγγέλλουν μη εφαρμογή της ΣΣΕ σε επιβατηγά πλοία

Την παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας, για να ελεγχθούν οι καταγγελίες για μη εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) σε επιβατηγά πλοία της γραμμής Καβάλας - Θάσου, απαιτούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Τα δύο σωματεία δημοσιοποιούν καταγγελία του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας, στην οποία αναφέρεται ότι δεν εφαρμόζεται η ΣΣΕ Πορθμείων για τους ναυτεργάτες που είναι ναυτολογημένοι στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία «ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ» και «ΝΙΚΗΤΗΣ».

Στη σχετική καταγγελία σημειώνεται ότι «στις συμβάσεις εργασίας που έχουν υπογράψει οι ναυτεργάτες και έχουν κατατεθεί στο Λιμενικό Τμήμα Θάσου, γίνεται αναφορά για διακεκομμένο ωράριο εργασίας παραβιάζοντας το άρθρο 6 παρ. 4 της ΣΣΕ (Αριθμ. 2242.5-1.6/6695/2018) που καθορίζει ότι "το 8ωρο υπηρεσίας που ορίζεται από την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου είναι συνεχές από την ώρα της έναρξής του με μια διακοπή που δεν μπορεί να υπερβεί τη μία (1) ώρα. Πάντως, η διακοπή αυτή θα πραγματοποιείται μετά την 3η και προ της 6ης ώρας του 8ώρου».

Στην καταγγελία του, το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών κάνει λόγο για προσπάθεια κατάργησης ή περικοπής άρθρων και παραγράφων από τις ΣΣΕ και απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων από τις λιμενικές αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ