Πέμπτη 26 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Συνάντηση Μέρκελ - Ράμα στο Βερολίνο

Η Αγκ. Μέρκελ και ο Εντι Ράμα

Copyright 2018 The Associated

Η Αγκ. Μέρκελ και ο Εντι Ράμα
ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΤΙΡΑΝΑ.--

«Για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, υπάρχει μια σειρά προϋποθέσεων», υπογράμμισε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις πριν τη συνάντησή της με τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα, χτες στο Βερολίνο. Eκανε λόγο για στήριξη της Γερμανίας στις «μεταρρυθμίσεις» που πρέπει να κάνει η Αλβανία ενόψει των πιθανών ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την ΕΕ, και επαίνεσε τη χώρα για ορισμένες απ' αυτές, όπως τη δικαστική μεταρρύθμιση.

Επανέλαβε την πεποίθησή της ότι «όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα πρέπει να έχουν μια ευρωπαϊκή προοπτική», ωστόσο «θα διαμορφώσουμε την τελική μας γνώμη κατά τις προσεχείς βδομάδες ως προς το αν πρέπει να γίνουν ακόμα πράγματα, αν υπάρχει αρκετή πρόοδος».

Ο Ράμα ευχαρίστησε τη Μέρκελ για την υποστήριξή της στα Δυτικά Βαλκάνια στο δρόμο τους προς την ΕΕ. «Η Αλβανία έχει κερδίσει να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί την ένταξή της στην ΕΕ και δεν θέλει να χάσει άλλο χρόνο», είπε. Σε συνέντευξή του πριν τη συνάντηση προειδοποίησε ότι «ο τερματισμός της προοπτικής της ΕΕ θα μπορούσε να προκαλέσει πολλές κακές εξελίξεις - όχι μόνο μια ριζοσπαστικοποίηση των μουσουλμάνων».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org