Πέμπτη 26 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Νεκρός και δεύτερος Παλαιστίνιος δημοσιογράφος

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Εξέπνευσε χτες, έπειτα από το σοβαρό τραυματισμό του από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας, ο δεύτερος (μέσα σε λίγες βδομάδες) Παλαιστίνιος δημοσιογράφος.

Ο 25χρονος Αχμεντ Αμπου Χουσέιν, που είχε τραυματιστεί από σφαίρα στις 13/4, είναι ο δεύτερος Παλαιστίνιος δημοσιογράφος που χάνει τη ζωή του από την έναρξη, στις 30/3, του ογκώδους κινήματος διαμαρτυρίας, το οποίο ονομάζεται «πορεία της επιστροφής» και αφορά το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.

Το ισραηλινό νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, επιβεβαίωσε το θάνατό του χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η οικογένεια ενημερώθηκε για το θάνατό του από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες που συντονίζουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές υποθέσεις με τις ισραηλινές κατοχικές αρχές και προετοιμάζει τη μεταφορά της σορού του θύματος.

Ο 25χρονος δημοσιογράφος εργαζόταν για το παλαιστινιακό ραδιοφωνικό δίκτυο «Radio Shaab» και ως φωτορεπόρτερ για ένα άλλο μέσο ενημέρωσης. Με το θάνατό του, αυξάνεται σε τουλάχιστον 48 ο αριθμός των άοπλων Παλαιστίνιων διαδηλωτών που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας από τις 30/3.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org