Τετάρτη 25 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Με μία ψήφο διαφορά (11 υπέρ, 10 κατά) ο απερχόμενος διευθυντής της CIA, Μάικ Πομπέο, πήρε αργά το βράδυ της Δευτέρας την έγκριση του διορισμού του στη θέση του υπουργού Εξωτερικών από την αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας. «Καταλυτικός» αποδείχθηκε ο ρόλος του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Ραντ Πολ, ο οποίος πείστηκε να εγκρίνει το διορισμό του Πομπέο εκτιμώντας τις νέες θέσεις του τελευταίου, μεταξύ άλλων και για τον πόλεμο στο Ιράκ. Εως το τέλος της βδομάδας, ο διορισμός του Πομπέο αναμένεται να επιβεβαιωθεί και από την Ολομέλεια της Γερουσίας.

ΝΤΑΛΑΣ.-- Ο 41ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, 93 ετών, εισήχθη το βράδυ της Δευτέρας σε νοσοκομείο του Χιούστον, μία μέρα μετά την κηδεία της συζύγου του, Μπάρμπαρα Μπους, εξαιτίας μόλυνσης.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο γενικός διευθυντής της γερμανικής εταιρείας παραγωγής καλωδίων «Leoni», μιλώντας στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούνγκ», υποστήριξε ότι η εταιρεία του είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη Σερβία καθώς όταν θα λειτουργήσει από του χρόνου στο Κράλιεβο εργοστάσιο παραγωγής οπτικών ινών και καλωδίων θα απασχολεί πάνω από 11.000 εργαζόμενους. Η γερμανική εταιρεία δηλώνει ότι έχει επενδύσει 75 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ