Τετάρτη 25 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Πάγιες οι διεκδικήσεις και ο κυβερνητικός εφησυχασμός

«Από την Κύπρο στο Αιγαίο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Θράκη και παντού, θα υλοποιήσουμε τις κατάλληλες πολιτικές για τα συμφέροντα της χώρας μας», δήλωσε χτες, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, ενόψει των εκλογών στην Τουρκία, σε άλλη μια υπόμνηση των πάγιων διεκδικήσεων και επιδιώξεων της αστικής τάξης της Τουρκίας σε όλη την περιοχή, αλλά και της πρόθεσής του να υπερασπιστεί τους στόχους αυτούς.

Την ίδια ώρα, σταθερά στη γραμμή του εφησυχασμού και της απόκρυψης των αιτιών της τουρκικής επιθετικότητας, όσο βέβαια και σε επιχείρηση απόκρυψης των τεράστιων ευθυνών της για την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, κινείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο να λέει χτες (ρ/σ «Alpha») ότι «σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις που γίνονται από κάποιους Τούρκους αξιωματούχους ή μεσαία στελέχη, εν πάση περιπτώσει, της κυβέρνησης Ερντογάν, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δείχνουν περισσότερο μια νευρικότητα και δεν εκφράζουν, κατά τη γνώμη μου, μια συγκροτημένη στρατηγική. Εγώ αυτό το οποίο θέλω να κρατήσω είναι τη δήλωση Ερντογάν για την ανάγκη ειρηνικής επίλυσης όλων των διμερών διαφορών, αλλά και των διαφορών μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας».

Εκτίμησε μάλιστα ότι «μια αλλαγή πλεύσης σε σχέση με την τακτική που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες, τουλάχιστον, είναι πιθανόν να έρθει μετά τις τουρκικές εκλογές».

Για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς δήλωσε πως είναι ζήτημα με το οποίο ασχολείται η τουρκική δικαιοσύνη, συνεπώς δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής, και πως ο Τούρκος Πρόεδρος «μπορεί να το κάνει και για λόγους της εσωτερικής πολιτικής σύγκρουσης που υπάρχει στην Τουρκία, μπορεί να το κάνει λόγω εκλογών (...) εφόσον η Τουρκία είναι ένα κράτος Δικαίου, πρέπει να αφεθεί η τουρκική Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει την έρευνά της, να εκδώσει την ετυμηγορία της και από εκεί και πέρα να διευθετηθεί το ζήτημα».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στο ζήτημα με τις δύο γαλλικές φρεγάτες, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι «υπάρχουν μια σειρά από διερευνήσεις για διάφορα projects στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας... Εάν υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία (...) θα υπάρξει και επίσημη ενημέρωση...».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org