Πέμπτη 29 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΔΑΥ ΑΣΤΡΟΥΣ
Πέτυχαν την καταβολή δεδουλευμένων δύο μηνών

Τα πρώτα αποτελέσματα έφερε ο αγώνας των εργαζομένων στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Αστρους, καθώς την Τρίτη 27/3, πρώτη μέρα των νέων απεργιακών τους κινητοποιήσεων, κάτω από την πίεση που άσκησαν, ο εργοδότης εργολάβος κατέβαλε τα δεδουλευμένα δύο μηνών, κι αυτό παρά την εναντίωση στο δίκαιο αγώνα τους από τον δήμαρχο, τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες Αρκαδίας χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο ΚΔΑΥ, τονίζοντας: «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να κερδίσουν τα δικαιώματά τους μέσα από την οργάνωσή τους στο σωματείο τους και τον αγώνα τους μέσα από συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις που λαμβάνουν».

Παράλληλα, καταγγέλλει «τις παρατάξεις της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, ΔΑΚΕ και "Ενωτική Κίνηση", που όχι μόνο δεν στήριξαν τον αγώνα που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Αστρους, αλλά έκαναν και προσπάθεια να τον υπονομεύσουν». Μάλιστα, όπως σημειώνει, «τώρα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου έρχεται να καπηλευτεί το αποτέλεσμα του αγώνα των εργαζομένων».

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους μέσα από Γενική Συνέλευση να αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν την πάλη τους, καθώς όπως τονίζει «δεν έχουμε αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει λύση των προβλημάτων μας αν εμείς δεν διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, σε σύγκρουση με τον εργοδότη και τους δορυφόρους του. Tα ΚΔΑΥ είναι χώροι άγριας εκμετάλλευσης και μόνο ο κοινός αγώνας των εργαζομένων μπορεί να βάλει εμπόδια σε αυτό. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς της περιοχής να στηρίξουν τη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Αστρους».

Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για: Καμία τροποποίηση συμβάσεων εργασίας. 5ήμερη - 8ωρη εργασία. Βασικό μισθό με κατώτερο όριο τα 751 ευρώ και μεροκάματο στα 33,57 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους. Καταβολή του μισθού το αργότερο μέχρι την 5η εργάσιμη μέρα κάθε μήνα. Μέτρα υγείας και ασφάλειας της εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Αμεση χορήγηση των εμβολίων που συνιστά ο Ιατρός Εργασίας. Αμεση διάθεση των κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, παπούτσια, φόρμες κ.ά.). Είδη καθαριότητας, φαρμακείο, κατάλληλα μέσα πυρόσβεσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ