Πέμπτη 29 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Διαδικασίες - παρωδία από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό

Ανακοίνωση καταγγελίας από την «Ταξική Ενότητα» Κοζάνης

Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, αφού εξασφάλισαν τις «καρέκλες», άδειασαν την αίθουσα του Συνεδρίου. Παρόντες μόνο οι εκπρόσωποι της «Ταξικής Ενότητας»
Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, αφού εξασφάλισαν τις «καρέκλες», άδειασαν την αίθουσα του Συνεδρίου. Παρόντες μόνο οι εκπρόσωποι της «Ταξικής Ενότητας»
Σε παρωδία μετατράπηκε το 35ο επαναληπτικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Μάρτη. Αποτέλεσε συνέχεια της εκφυλιστικής κατάστασης που προσπάθησαν να επιβάλουν το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, με τη γιγάντωση της νοθείας και με στόχο τον έλεγχο του Εργατικού Κέντρου.

Η «Ταξική Ενότητα» καταγγέλλει τις εκφυλιστικές διαδικασίες και καλεί τους αντιπρόσωπους του Συνεδρίου που προβληματίζονται, που νιώθουν αποστροφή γι' αυτήν την κατάσταση, να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της «Ταξικής Ενότητας» στις εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων, που θα γίνουν την Κυριακή 1η Απρίλη.

Σε ανακοίνωσή της, η «Ταξική Ενότητα» θυμίζει πώς προετοιμάστηκε το σκηνικό: «Εφεραν 3.000 ψηφίσαντες μέσα σε 3 μήνες, με καραμπινάτες περιπτώσεις νοθείας, λίγο πριν το συνέδριο, που αρχικά πραγματοποιήθηκε τον Απρίλη του 2017.

Στο συνέδριο του περασμένου Σαββάτου νομιμοποίησαν 25 συνέδρους από σωματεία - σφραγίδες όπως το Σωματείο Ανέργων και Απασχολούμενων όπου ψήφισαν μόνιμοι της ΔΕΗ, το Σωματείο Μετάλλου που προχώρησε καθυστερημένα 3 μήνες τις αρχαιρεσίες χωρίς να οριστεί διοικούσα, το Σωματείο Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας, που ενώ το καταστατικό του ορίζει ότι μπορούν να συμμετέχουν μόνο τεχνίτες, συμμετείχαν από διάφορες ειδικότητες.

Απέδειξαν ότι δεν τους καίγεται καρφί για τις όποιες διαδικασίες και το καταστατικό του ΕΚ, που μονίμως επικαλούνται. Ενώ το καταστατικό προβλέπει όποιο σωματείο θέλει να συμμετέχει στο συνέδριο, πρέπει να καταθέσει το μητρώο ψηφισάντων 5 ημέρες πριν το συνέδριο και ενώ υπήρξε γραπτή αίτηση από την "Ταξική Ενότητα", το σωματείο "Σπάρτακος" έφερε το μητρώο τη μέρα του συνεδρίου, με στόχο να μην υπάρξει η δυνατότητα για έλεγχο διπλοψηφισάντων. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δεν έδωσαν το δικαίωμα στην "Ταξική Ενότητα" να επιχειρηματολογήσει για κάθε ένα σωματείο ξεχωριστά με συγκεκριμένα στοιχεία για τη νοθεία, αφού έβαλαν σε ψήφιση το σύνολο των αντιπροσώπων από όλα τα σωματεία.

Αμέσως μόλις τέλειωσαν τη δουλειά με την εκλογή εφορευτικής, η αίθουσα του συνεδρίου άδειασε αποδεικνύοντας ότι το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να τελειώσουν στα γρήγορα, χωρίς να δώσουν τη δυνατότητα να γίνει συζήτηση πάνω στα προβλήματα της εργατικής τάξης. Οι αντιπρόσωποί τους δεν άκουσαν ούτε τον απολογισμό τους».

Και σημειώνει: «Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν τις καρέκλες τους για να προσδέσουν το κίνημα στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου. (...) Σε αυτήν τη γραμμή κινούνται οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΚΕ και την εξειδικεύουν στην περιοχή μας. Είναι υπέρ της "απελευθέρωσης" της αγοράς Ενέργειας, εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση από τη σκοπιά υπεράσπισης του εργοδότη τους. Είναι υπέρ της "αξιολόγησης" στη ΔΕΗ, που στόχο έχει την εντατικοποίηση της εργασίας και τις μειώσεις μισθών, υποστηρίζουν το αφήγημα της δίκαιης ανάπτυξης της κυβέρνησης, πανηγυρίζοντας σαν γραφείο Τύπου της επιχείρησης για αυξήσεις στους οκταμηνίτες, τη στιγμή που είναι καραμπινάτες μειώσεις κ.ά.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Οτι μπροστά στις εξελίξεις που φέρνουν νέα δεινά στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ο μόνος τρόπος να έχουμε θετικές εξελίξεις προς όφελός μας είναι να κάνουμε πέρα από τα σωματεία τα τσιμπούρια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και να τα μετατρέψουμε από άνδρα νοθείας και εκφυλισμού σε κάστρα αγώνα. Αυτό προϋποθέτει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία, τη συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ