Παρασκευή 23 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΑΜΑ
Επίσκεψη της αμερικάνικης πρεσβείας με πολλά ερωτήματα

Σε επαγρύπνηση και ενίσχυση της πάλης ενάντια στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια καλεί η ΚΟ Περάματος

Για τα σχέδια της «Cosco» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ζήτησαν να «ενημερωθούν» οι Αμερικανοί αξιωματούχοι
Για τα σχέδια της «Cosco» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ζήτησαν να «ενημερωθούν» οι Αμερικανοί αξιωματούχοι
Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η εν κρυπτώ συνάντηση αντιπροσωπείας της αμερικάνικης πρεσβείας με τον δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), που έγινε την Τρίτη 20/3 στο δημαρχείο της πόλης, την ώρα που «τρέχουν» οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, μεταξύ άλλων και για στρατηγικής σημασίας υποδομές της χώρας, προκαλώντας μεγάλους κινδύνους για το λαό.

Σύμφωνα με διαρροές από την ίδια τη δημοτική αρχή, η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος της αμερικάνικης πρεσβείας προκειμένου να ενημερωθεί για τη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα που αναμένεται να αναπτύξει ο ΟΛΠ (δηλαδή η «Cosco») στην περιοχή, με δεδομένο ότι ήδη έχει φέρει πλωτή δεξαμενή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ικανή να «σηκώσει» πλοία έως και 80.000 τόνων, ενώ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της «μόνιμης» δεξαμενής Νο 5 των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τη μεγαλύτερη της Ανατ. Μεσογείου, ικανή να χωρέσει πλοία έως και 500.000 τόνων.

Ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αντιπροσωπεία της αμερικάνικης πρεσβείας «ενημέρωσε» για την επένδυση της «ONEX» στο Νεώριο της Σύρου, ζητώντας να μάθει... κατά πόσο αυτή η αγορά θα επηρέαζε θετικά την περιοχή του Περάματος.

«Οι αναφορές ήταν όλες σε σχέση με το λιμάνι», αναφερόταν χαρακτηριστικά από τη δημοτική αρχή, επιπλέον δε ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στη συνάντηση συμμετείχαν πέρα από τον δήμαρχο μόνο δύο πολύ στενοί του συνεργάτες, ενώ δεν επιτράπηκε η είσοδος ούτε σε αντιδημάρχους ούτε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τη δημοτική αρχή, η αμερικάνικη πρεσβεία έχει προγραμματίσει συναντήσεις και με άλλους δημάρχους της περιοχής του Πειραιά, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, λίγο μετά τις συναντήσεις όπως και την επίσκεψη από κοινού στην έδρα του ΝΑΤΟ με περιφερειάρχες και άλλους παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης.

Τι γυρεύουν οι φονιάδες των λαών στο Πέραμα;

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Τι γυρεύουν οι φονιάδες των λαών στο Πέραμα;» η ΚΟ Περάματος του ΚΚΕ σημειώνει ότι η συνάντηση που «πραγματοποιήθηκε εν κρυπτώ, χωρίς καμία ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων και του λαού του Περάματος», πρέπει να προκαλέσει ανησυχία και ετοιμότητα δράσης στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Επισημαίνει ότι «την ώρα που:

  • Οι ανταγωνισμοί στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή οξύνονται, με τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους να ανταγωνίζονται για το ποιος θα βάλει στο χέρι κρίσιμες υποδομές
  • Αμερικανοί, Ρώσοι, Κινέζοι και άλλοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα ενισχύσει την επιρροή του στην ευρύτερη περιοχή με επικίνδυνες συνέπειες για τους λαούς
  • Τα ΝΑΤΟικά πλοία έχουν αναπτυχθεί σε όλο το Αιγαίο μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και στην Κύπρο με αφορμή τις γεωτρήσεις και την κόντρα με την Τουρκία
  • Οι στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και με συμμετοχή της χώρας μας πληθαίνουν

η ελληνική αστική τάξη, μέσω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, έχει διακηρυγμένο στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμισή της στην περιοχή εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο τη χώρα στις αντιθέσεις, με χαρακτηριστική τη συμφωνία για επέκταση της βάσης της Σούδας και αξιοποίηση από τους Αμερικανούς και άλλων υποδομών για πολεμικούς σκοπούς, όπως στη Σύρο, στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα.

Τι δουλειά είχαν στο Πέραμα και πώς σχετίζονται όλα αυτά με τις γενικότερες επιδιώξεις στο λιμάνι του Πειραιά που φέρνουν άλλωστε και την υπογραφή του δημάρχου;

Αλήθεια, τι συζήτησε ο δήμαρχος με άκρα μυστικότητα με τα κοράκια των ΗΠΑ;

Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό του Περάματος σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη που θα απαιτεί: Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι κυβερνήσεις τους, οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκαλύπτει τη συμπαιγνία κυβέρνησης - περιφέρειας - δήμου για λειτουργία των καζανιών(2018-04-17 00:00:00.0)
Ετοιμάζει νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών(2018-04-03 00:00:00.0)
Εντονη αντίδραση στην κυβερνητική παρέμβαση(2002-05-23 00:00:00.0)
Δεκτά τα αιτήματα των κατοίκων Περάματος(2002-01-25 00:00:00.0)
Εχτισε το βουνό πόλη και το βράχο σπίτι(2001-06-01 00:00:00.0)
Τεράστια κενά σε σχολεία του Πειραιά(1998-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ