Παρασκευή 23 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Εγγραφο με τις τηλεφωνικές κλήσεις μεταξυ χρυσαυγιτών

Ολοκληρώθηκε χτες στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή η ανάγνωση του εγγράφου που περιλαμβάνει τις κλήσεις μεταξύ των χρυσαυγιτών τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Σε προηγούμενη δικάσιμο είχε επιδειχθεί το σχεδιάγραμμα που αποτυπώνει τα τηλεφωνήματα μεταξύ των χρυσαυγιτών του τάγματος εφόδου, πριν και μετά τη δολοφονία, που αποκαλύπτει τη λειτουργία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Επιβεβαιώθηκε και με αυτό το έγγραφο ότι μέχρι τις 22.50 καταγράφονται π.χ. κλήσεις μεταξύ Καζαντζόγλου - Πατέλη (πυρηνάρχης Νίκαιας), Ρουπακιά - Καζαντζόγλου, Ρουπακιά - Δήμου, Δήμου - Πατέλη, Πατέλη - Λαγού (περιφερειάρχης Πειραιά), ενώ ο Πατέλης δέχεται κλήσεις και από άλλους κατηγορούμενους που συγκρότησαν το τάγμα εφόδου. Αμέσως μετά και μέχρι τις 00.15 σταματούν όλες οι επικοινωνίες (είναι το διάστημα της δολοφονικής επίθεσης) και λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία και τη σύλληψή του, ο Ρουπακιάς καλεί τον Πατέλη. Τα επόμενα λεπτά έχουμε επικοινωνία Πατέλη - Λαγού και Ρουπακιά - Πατέλη. Στο έγγραφο παρουσιάζονται και οι κλήσεις που έγιναν τις επόμενες ώρες και φαίνεται ότι ο χρυσαυγίτης δολοφόνος Ρουπακιάς στο τμήμα και στη ΓΑΔΑ χρησιμοποιούσε το τηλέφωνό του μέχρι σχεδόν τις 7 το πρωί της επόμενης μέρας. Το πρωί της ίδιας μέρας (την επομένη της δολοφονίας) το σταθερό του Πατέλη δέχεται κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο των κεντρικών γραφείων της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στη Μεσογείων, στο όνομα «Νικόλαος Μιχαλολιάκος».

Επιπρόσθετα, το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα παρατηρείται μια ευρύτερη «κινητικότητα» στα τηλέφωνα των χρυσαυγιτών, π.χ. ο Πανταζής συνομιλεί και με χρυσαυγίτες που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ