Τετάρτη 14 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αθλητικό και πολιτιστικό διήμερο φοιτητικών συλλόγων στο Βόλο

Πέντε φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πήραν πρωτοβουλία και οργάνωσαν με επιτυχία αθλητικό και πολιτιστικό διήμερο στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής στο Βόλο, το Σαββατοκύριακο 10 - 11 Μάρτη. Πρόκειται για τους φοιτητικούς συλλόγους Γεωπονίας - Φυτικής Παραγωγής, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών και του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, που με την πρωτοβουλία τους συνδύασαν την άθληση, τη διασκέδαση αλλά και τη διεκδίκηση για όλα όσα τους αξίζουν.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκαν τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 και μπάσκετ 3on3, που συνδυάζονται και με το πανελλαδικό τουρνουά που διοργανώνουν οι σύλλογοι που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ. Πραγματοποιήθηκε επίσης τουρνουά σκάκι, και το Σάββατο το βράδυ έγινε πάρτι για την οικονομική ενίσχυση των Συλλόγων, ενώ την Κυριακή το βράδυ δόθηκε συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και στην 17χρονη μαθήτρια Αχέντ Ταμίμι. Την Παρασκευή το βράδυ προβλήθηκε ταινία αντιπολεμικού περιεχομένου, από την κινηματογραφική ομάδα του Συλλόγου της Γεωπονίας. Από το σύνολο αυτής της δραστηριότητας πέρασαν εκατοντάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Βόλου.

Πέραν της διασκέδασης και της άθλησης, οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν:

  • Να ανοίξουν, να ανακαινιστούν και να είναι δωρεάν όλοι οι υπάρχοντες χώροι άθλησης που έχουν στην ευθύνη τους τα Ιδρύματα (γυμναστήρια, γήπεδα, πισίνες κ.ά.).
  • Πρόσβαση όλων των φοιτητών στους χώρους άθλησης μόνο με την επίδειξη του πάσο.
  • Πρόσληψη γυμναστών, δασκάλων χορού, μουσικής και άλλου κατάλληλου προσωπικού για τη στήριξη των ομάδων αθλητισμού και πολιτισμού των συλλόγων.
  • Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλου του αναγκαίου εξοπλισμού για τη λειτουργία των πολιτιστικών και αθλητικών ομάδων.
  • Παραχώρηση ειδικών χώρων μέσα στο Πανεπιστήμιο για τη στέγαση των πολιτιστικών και αθλητικών ομάδων.


Στο χώρο του διημέρου υπήρχαν τραπεζάκια της ΟΓΕ με αφορμή την 8η Μάρτη, του ΚΕΘΕΑ με αφορμή το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη «φαρμακευτική» κάνναβη, αλλά και της ΕΕΔΥΕ, όπου μαζεύτηκαν υπογραφές αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και στην Αχέντ Ταμίμι.

Το επόμενο διάστημα οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν δυναμικά τη δράση τους, καλώντας σε κινητοποίηση στις 19 Μάρτη στο θόλο του Πανεπιστημίου, κόντρα στις αντιδραστικές αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες τους. Επίσης, ο Φοιτητικός Σύλλογος της Γεωπονίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την εργασιακή προοπτική των γεωπόνων την Πέμπτη 15 Μάρτη, ενώ αντίστοιχη εκδήλωση για την εργασιακή προοπτική των αποφοίτων του πραγματοποιεί και ο Σύλλογος Ειδικής Αγωγής, την Τετάρτη 14 Μάρτη.ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε επόμενο φύλλο η συνέντευξη στον «Ριζοσπάστη» (2018-09-22 00:00:00.0)
Η Αχέντ Ταμίμι στο Φεστιβάλ (2018-09-22 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη, με μαζική συμμετοχή, το τουρνουά μπάσκετ στην Αθήνα (2018-03-30 00:00:00.0)
Εκπομπή αφιερωμένη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού (2018-03-30 00:00:00.0)
Μαθητικά αθλητικά τουρνουά (2018-03-28 00:00:00.0)
Ασε τον καναπέ... μπες στο παιχνίδι! (2015-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org