Τετάρτη 14 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης σπουδαστών

Την προσαγωγή σπουδαστών, ανάμεσά τους και μελών της ΚΝΕ, που έγινε χτες έξω από τα ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ, στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από καταγγελία εκπροσώπου της διοίκησης του ΙΕΚ για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση, καταγγέλλει η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Οι σπουδαστές, ανάμεσά τους και μέλη του απερχόμενου ΔΣ του ΣΥΣΔΙΕΚ, διεξήγαγαν τις εκλογές του Συλλόγου Ιδιωτικών ΙΕΚ που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα. Καλούσαν, με ανακοίνωση, τους συναδέλφους τους να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις απλήρωτες πρακτικές, στα υπέρογκα ποσά που υποχρεώνονται να πληρώνουν για σημειώσεις, τους καλούσαν να διεκδικήσουν συγγράμματα για να μπορέσουν να σπουδάσουν, αλλά και να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη αγωνιστικού ΔΣ, δυναμώνοντας τον Σύλλογό τους.

Η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καταγγέλλει τη συγκεκριμένη ενέργεια της διοίκησης του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ, που όπως σημειώνει, «σκοπό είχε τον εκφοβισμό των σπουδαστών των ΙΕΚ και των μελών της ΚΝΕ. Τέτοιες ενέργειες όμως εμάς δεν μας φοβίζουν. Φαίνεται ότι αυτό που πραγματικά εξόργισε τη διοίκηση είναι η θετική ανταπόκριση δεκάδων σπουδαστών στο κάλεσμα του Συλλόγου τους, που συμμετείχαν μαζικά στη διαδικασία των εκλογών, που δεν συμβιβάζονται με την κατάσταση που ζουν καθημερινά, με το μέλλον της μισοανεργίας - μισοδουλειάς, του ατέλειωτου κυνηγιού δεξιοτήτων που έχουν ετοιμάσει γι' αυτούς, με τις αποφάσεις της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και υλοποιώντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Καλούμε τους σπουδαστές, όχι μόνο να καταδικάσουν την προσπάθεια καταστολής της οργάνωσης του αγώνα τους, αλλά και να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές του Συλλόγου, να συμμετέχουν ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά στην οργάνωση της πάλης και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Η πράξη αυτή της διοίκησης αποδεικνύει για μια ακόμα φορά τι πραγματικά τους τρομάζει. Αυτό που φοβούνται είναι ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας, που αποκαλύπτει τον πραγματικό αντίπαλο, που βάζει στο επίκεντρο την πάλη για τις πραγματικές μας ανάγκες», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ