Τετάρτη 14 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΑΘΗΤΕΣ
«School art festival» σε Γιάννενα και Πρέβεζα

Από τις αντίστοιχες περσινές εκδηλώσεις στην Πρέβεζα
Από τις αντίστοιχες περσινές εκδηλώσεις στην Πρέβεζα
Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Ιωαννίνων και η Ενωση Γονέων νομού Ιωαννίνων αποφάσισαν, με αφορμή την 21η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων, να διοργανώσουν μια μεγάλη μαθητική γιορτή, το School Art Festival, το Σάββατο 31 Μάρτη, με σύνθημα: «Εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε απ' τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο». Και καλούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση, με πολύμορφους τρόπους.

Από την αρχή της χρονιάς, οι μαθητές έδειξαν τη δύναμή τους, ότι δεν εγκαταλείπουν τα όνειρα και τις ανάγκες τους για το σχολείο και τη ζωή. Μέρες τώρα έχει ανοίξει η συζήτηση στα σχολεία, σε κάθε τάξη, ότι είναι πολλά αυτά που προβληματίζουν τους μαθητές, που δεν τα ανέχονται.

Οι μαθητές θα εκφραστούν και θα δημιουργήσουν ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, μέσα από τη μουσική, το χορό, το θέατρο, την ποίηση, τη ζωγραφική και με όποιον άλλο τρόπο θέλουν.

Αντίστοιχα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας διοργανώνει School Art Festival με σύνθημα: «Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς», το Σάββατο 24 Μάρτη, στη Λαϊκή Αγορά, στις 7.30 μ.μ.

Επίσης, καλεί σε τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 την Κυριακή 18 Μάρτη, στις 10.30 π.μ. στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου, με σύνθημα: «Βάλε γκολ στο τέρμα, όχι στη ζωή σου. Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά».

Η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών καλεί τη νεολαία της πόλης και της γύρω περιοχής να δηλώσει συμμετοχή μέσα από τα 15μελή των σχολείων για να εκφραστεί ενάντια στον πόλεμο, να βροντοφωνάξει πως δε θα γίνει κρέας στα κανόνια του ΝΑΤΟ. Μέσα και από αυτόν τον τρόπο οι μαθητές θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς που αγωνίζονται, και στην Παλαιστίνια μαθήτρια Αχέντ Ταμίμι. Οι δηλώσεις συμμετοχής από μαθητικά συμβούλια έχουν ήδη ξεκινήσει...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org