Παρασκευή 9 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΜΕΝ
Ψήφισαν μαζικά οι μηχανικοί στις αρχαιρεσίες του σωματείου τους

Με τη μαζική συμμετοχή των μηχανικών ολοκληρώθηκαν στις 28/2 οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και την εκλογή αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 2.265 μηχανικοί. Η ΕΔΑΣ - το μοναδικό ψηφοδέλτιο στις εκλογές - έλαβε 2.264 έγκυρες ψήφους, εκλέγοντας όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και 23 αντιπροσώπους για τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η νέα διοίκηση της Ενωσης σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «οι μηχανικοί, με τη μαζική συμμετοχή τους και σ' αυτήν τη συνδικαλιστική και πολιτική μάχη, έστειλαν μήνυμα στους ναυτεργάτες για τη συνέχιση του αγωνιστικού - ταξικού προσανατολισμού της ΠΕΜΕΝ». Επισημαίνει ότι «οι αρχαιρεσίες διεξήχθησαν σε περίοδο όξυνσης της αντιναυτεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων. Η μαζική συμμετοχή των μηχανικών στη ζωή και δράση του σωματείου σε ταξική κατεύθυνση, δίνει απάντηση στους μηχανισμούς των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, των πολιτικών και συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους». «Με αποφασιστικότητα και με πολύτιμη παρακαταθήκη τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις από το προηγούμενο διάστημα», προσθέτει, «σχεδιάζουμε, οργανώνουμε - συσπειρώνουμε δυνάμεις, παρεμβαίνουμε με πολύμορφη δράση για τις ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση, ανεργία, φορολογία, λαϊκό εισόδημα».

Την Τετάρτη 7/3 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ συνεδρίασε εκλέγοντας το νέο προεδρείο. Πρόεδρος της Ενωσης εκλέχθηκε ο Θανάσης Ευαγγελάκης.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του, το ΔΣ καλεί στο συλλαλητήριο για τις Συλλογικές Συμβάσεις την Τρίτη 20/3 στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη, καθώς και στην Α' Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ, την Τετάρτη 28/3 στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της Ενωσης.

Καταψήφισε πρόταση για απεργία η «πλειοψηφία» της ΠΝΟ

Στο μεταξύ, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ σε κοινή ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι «για άλλη μία φορά η "πλειοψηφία" της ΠΝΟ επιβεβαιώνει το ρόλο της ως μακριού χεριού στην υπηρεσία των εφοπλιστών και του κεφαλαίου, απορρίπτοντας την πρόταση των τριών ταξικών σωματείων για 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 14 Μάρτη».

Η πρόταση καταψηφίστηκε με 8 ψήφους, έναντι 6 ψήφων υπέρ.

«Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις πολιτικά, συνδικαλιστικά και να οργανώσουμε την πάλη μας για πολύμορφους και απεργιακούς αγώνες», καταλήγει η ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ