Παρασκευή 9 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καταγγελία για προσπάθεια παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης

Την προσπάθεια της εργοδοσίας στα καταστήματα της επιχείρησης εμπορίας αθλητικών ειδών «Champion» να θέσει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά.

Οπως εξηγεί, τις προηγούμενες μέρες η εργοδοσία μοίρασε στους εργαζόμενους ένα κείμενο, απαιτώντας να το υπογράψουν, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται και «οδηγίες» για την ενασχόληση με την πολιτική που πρέπει να «λαμβάνει χώρα στον προσωπικό σας χρόνο», δηλαδή μακριά από τον τόπο δουλειάς.

«Μέσω κειμένου που διακινεί και επιβάλλει στους εργαζόμενους να υπογράψουν, πρακτικά βαφτίζει το δικαίωμα στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση "ενασχόληση για το σπίτι"!», τονίζει το σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους να αναλογιστούν «αν οι εργοδότες αφήνουν την πολιτική έξω από τους χώρους δουλειάς, όπως υποκριτικά ζητάνε να κάνουμε εμείς». Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: «Η δουλειά τις Κυριακές, οι μισθοί πείνας, τα εξοντωτικά ωράρια και οι εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, το πρόσφατο χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, είναι η πολιτική που καθημερινά οι εργοδότες εφαρμόζουν στα καταστήματα και τη γαρνίρουν με την τρομοκρατία και το μπαμπούλα της ανεργίας. Σε όλα αυτά έχουν συνεπείς συμμάχους την τωρινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν νομοθετήσει τα παραπάνω για λογαριασμό τους. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική μάς θέλουν μόνους, φοβισμένους και ανοργάνωτους, μακριά από τα σωματεία μας, χωρίς κανέναν τρόπο αντίστασης, να μην ανταλλάσσουμε κουβέντα για τα προβλήματά μας και την οργάνωση της πάλης με τους φυσικούς μας συμμάχους, τους συναδέλφους μας», σημειώνει το σωματείο.

Καλεί την εργοδοσία να πάρει πίσω το κείμενο και τους εργαζόμενους να μην το υπογράψουν, ενώ έχει προχωρήσει ήδη και σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, με βάση την οποία έχει οριστεί συνάντηση στις 15/3.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ