Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
Κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος!

Συγκεντρώσεις και συντονισμένες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χτες σε πόλεις όλης της χώρας

ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία», εργατικά Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, και μαζί τους Ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, αγροτικές Ομοσπονδίες και Σύλλογοι, Σωματεία Συνταξιούχων, Σύλλογοι Γυναικών και άλλοι φορείς πραγματοποίησαν χτες συγκεντρώσεις και πολύμορφες κινητοποιήσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και πόλεις όλης της χώρας, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών.

Την πρωτοβουλία για τις χτεσινές συντονισμένες κινητοποιήσεις, οι οποίες αποτέλεσαν συνέχεια και κλιμάκωση μιας πολύμορφης δραστηριότητας όλο το προηγούμενο διάστημα, πήρε το ΠΑΜΕ, ενώ κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), Σωματεία και Ενώσεις επαγγελματιών - βιοτεχνών - εμπόρων κ.ά.

Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα.

Προηγήθηκαν προσυγκεντρώσεις στις πλατείες Κάνιγγος, Ομονοίας και Εθνικής Αντίστασης, οι οποίες ενώθηκαν σε μια μαζική πορεία. Οι διαδηλωτές, μέσω της οδού Σταδίου, πορεύτηκαν προς το υπουργείο.

ΛΑΜΙΑ
ΛΑΜΙΑ
«Οργάνωση και αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ανέγραφε το κεντρικό πανό του ΠΑΜΕ στην κεφαλή της πορείας, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Οχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, να πληρώσει τώρα η πλουτοκρατία», «Κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος, όλοι στον αγώνα, κανείς συμβιβασμός» και «Των εργατών τα σπίτια δεν παραχωρούμε, όσο κι αν χτυπάτε δεν υποχωρούμε».

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ομιλίες έκαναν ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, και η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με μια συμβολική κίνηση των διαδηλωτών, οι οποίοι κόλλησαν ξανά στην είσοδο του υπουργείου την επιγραφή «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ - ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ - ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ».

Στη Βόρεια Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη, με αφετηρία ανατολικά το πάρκο Αγίου Θεράποντα και δυτικά την πλατεία Δημαρχείου στον Εύοσμο, πραγματοποιήθηκαν δύο μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες. Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν την πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς με οργάνωση και αγώνα σε κάθε γειτονιά, στους τόπους δουλειάς, παντού.

ΧΑΝΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Μαχητικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Αλεξανδρούπολη, στη Δράμα, στη Βέροια και την Κοζάνη.

Χτες το πρωί, πραγματοποιήθηκαν επίσης κινητοποιήσεις έξω από τις Εφορίες σε σειρά πόλεων της Βόρειας Ελλάδας: Στην Ορεστιάδα, στην Καβάλα, στην Κατερίνη, στην Κοζάνη, στα Γιαννιτσά. Στη Νάουσα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο.

Στην υπόλοιπη χώρα

Με τη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, μικρομεσαίων αγροτών, μικρών ΕΒΕ, νέων και γυναικών των λαϊκών οικογενειών πραγματοποιήθηκαν χτες δυναμικές κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας.

Στη Λάρισα έγινε, το απόγευμα, συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία, που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο. Μίλησε ο Πάρις Λιόλιος, γραμματέας του ΕΚΛ, και χαιρέτισαν ο Ρίζος Μαρούδας από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, ο Δ. Παληγιάννης από την Ομοσπονδία ΕΒΕ και ο Αγις Τρυγάζης από τον Εμπορικό Σύλλογο. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην Καρδίτσα, παρά τη βροχή, συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Δημοτική Αγορά της πόλης. Μίλησε ο Θωμ. Νταής, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων, και χαιρέτισε ο Γ. Τσιούτρας, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων. Στον Βόλο και στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις στις Εφορίες από εργατικά σωματεία, αγροτικούς συλλόγους κι άλλους μαζικούς φορείς.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Στην Πάτρα, υπό βροχή, έγινε το απόγευμα συγκέντρωση από σωματεία και φορείς μπροστά στο Εργατικό Κέντρο. Χαιρέτισε ο Γιώργος Τσαπάρας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βασίλης Βασιλείου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού και Τουριστικών Επιχειρήσεων Αχαΐας. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και άλλα μέλη της δημοτικής αρχής, υπογραμμίζοντας σε δηλώσεις τους πως ο δήμος με ό,τι μέσα διαθέτει στηρίζει τον αγώνα για να μη βγει σε πλειστηριασμό το βιος του λαού. Αμέσως μετά ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εφορία. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Αρτα, κινητοποίηση στην Εφορία πραγματοποίησαν το Εργατικό Κέντρο και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Στη Χαλκίδα, ταξικά σωματεία και η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην Εφορία. Στη Λαμία, το Εργατικό Κέντρο ανάρτησε γιγαντοπανό στην Εφορία ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχε και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας με πανό, το οποίο ανέγραφε «Κάτω τα χέρια απ' τα χωράφια και τα σπίτια της φτωχής αγροτιάς». Στην Αμφισσα το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, Σωματεία Συνταξιούχων, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος και η ΕΛΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από την Εφορία, όπου αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου επέδωσε ψήφισμα στον προϊστάμενο.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στη Σπάρτη, μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, της Ομάδας Γυναικών Σπάρτης και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ, παρά τη βροχή, συγκεντρώθηκαν έξω από την Εφορία. Στο Αργος έγινε κινητοποίηση στην Εφορία ύστερα από κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου. Στην Τρίπολη έγινε παράσταση διαμαρτυρίας από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενώ ακολούθησε παρέμβαση στον διευθυντή της Εφορίας. Στην Καλαμάτα εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Εφορία Καλαμάτας, όπου επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στην έφορο και απαίτησαν να μεταβιβαστεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο Ηράκλειο, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αγροτικοί σύλλογοι, αυτοαπασχολούμενοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας.

Στην Κέρκυρα, με πρωτοβουλία των ταξικών σωματείων πραγματοποιήθηκε, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων.

Κινητοποιήσεις έγιναν ακόμα σε Σάμο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λευκάδα, Κόρινθο, Πύργο, Πρέβεζα κ.α.


Από τη... μετονομασία του υπουργείου
Από τη... μετονομασία του υπουργείου
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία(2016-11-12 00:00:00.0)
Με πλήθος δράσεων συνεχίζουν τον αγώνα(2011-09-29 00:00:00.0)
«Δε θα μας πάρετε τη ζωή»(2011-09-29 00:00:00.0)
Αγωνιστικός αναβρασμός(2011-09-27 00:00:00.0)
Οργή για την επαίσχυντη συμφωνία(2002-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ