Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Συμπαράσταση στους απλήρωτους εργαζόμενους του «Mega»

Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού «Mega», που παραμένουν για ενάμιση χρόνο απλήρωτοι, εκφράζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Εκτός από τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την πολύχρονη εργασιακή σχέση τους με την εταιρεία «Τηλέτυπος», ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού. Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, οι εργαζόμενοι για περισσότερες από 20 μέρες παραμένουν συγκεντρωμένοι, με πανό και αντίσκηνα, στο πεζοδρόμιο έξω από την «Motor Oil».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων: «Παλιοί και νέοι ιδιοκτήτες της εταιρείας "Τηλέτυπος" είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτες μερικών από τους μεγαλύτερους κερδοφόρους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας. Δεν οφείλουν στους εργαζόμενους μόνο τα δεδουλευμένα, που είναι πολλά, αλλά βρίσκονται "στον αέρα" όλα τους τα εργασιακά δικαιώματα, με ευθύνη των ιδιοκτητών του σταθμού και της κυβέρνησης».

Στηλιτεύει ακόμα τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που απευθύνει εκκλήσεις στους μετόχους, τις τράπεζες και την κυβέρνηση να... «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», αντί να οργανώνει κινητοποιήσεις και αγωνιστική αλληλεγγύη. «Η αλήθεια είναι πως οι μέτοχοι, οι τράπεζες και η κυβέρνηση "στέκονται στο ύψος" των δικών τους "περιστάσεων", που γι' αυτούς είναι η θωράκιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών τους ομίλων, της ανταγωνιστικότητας και της αναπαραγωγής του κεφαλαίου τους και όχι οι ανάγκες των εργαζομένων», σχολιάζει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους από κυβέρνηση και εργοδοσία, καθώς και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ