Τρίτη 6 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΠ
Σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου της καλεί η «Δημοκρατική Ενότητα»

Αρχαιρεσίες πραγματοποιούνται αύριο στην Ενωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ, με τη «Δημοκρατική Ενότητα» να καλεί με ανακοίνωσή της σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου της.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «οι σαρωτικές ανατροπές που πυροδότησε στον κλάδο μας η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ στόχο έχουν να υπηρετήσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, την καπιταλιστική κερδοφορία (...) Η "Cosco", ως νέα διοίκηση του ΟΛΠ ΑΕ, έχοντας τη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, κρατώντας τους εργαζόμενους σε ομηρία, με την υπογραφή του νέου Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, καθόρισε το νέο αντεργατικό πλαίσιο έντασης της εκμετάλλευσης, που αποτυπώθηκε στη νέα Συλλογική Σύμβαση, με την παραπέρα μείωση των αποδοχών μας».

Μιλώντας για το ρόλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «οι δυνάμεις αυτές», ΑΔΗΣΚ (ΠΑΣΚΕ), ΝΕΚ (δυνάμεις που πρόσκεινται σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), με την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, σε επίπεδο Ομοσπονδίας, «όχι μόνο δεν κάλυψαν τις απώλειες του 35% των αποδοχών μας που τσεκουρώθηκαν από τους μνημονιακούς νόμους, αλλά και με τα όσα προβλέπει ο νέος Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, με τον οποίο ανατράπηκαν τα ωράρια εργασίας και οι εργασιακές σχέσεις, στην πραγματικότητα θα δουλεύουμε παραπάνω, χωρίς να πληρωνόμαστε (...) Σήμερα κατεβαίνουν σε ενιαίο ενωτικό ψηφοδέλτιο προσπαθώντας να κρύψουν τις ευθύνες που βαραίνουν αυτές τις δυνάμεις».

Η «Δημοκρατική Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν στην άκρη αυτές τις δυνάμεις και να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της, επισημαίνοντας ότι η ψήφος σε αυτή «σηματοδοτεί την αλλαγή των συσχετισμών, για ένα σωματείο που θα αγωνίζεται και θα συγκρούεται με τον πραγματικό αντίπαλο, την "Cosco" και την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του, τα κόμματά του, που υπηρετούν την καπιταλιστική ανάκαμψη και κερδοφορία (...) Διεκδικούμε: Ενιαία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα λιμάνια. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργατοϋπαλλήλους σε όλα τα λιμάνια της χώρας με 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - αντεργατικών νόμων όλων των μνημονίων. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα ενίσχυσής της στις σημερινές αρχαιρεσίες στον ΟΛΠ (2018-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org