Τρίτη 6 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Στις 20 Φλεβάρη σέρνονται ξανά σε δίκη 35 στελέχη του ΠΑΜΕ

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, αναδεικνύοντας τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, μία μέρα μετά τη σύλληψη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ το 2013
Από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, μία μέρα μετά τη σύλληψη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ το 2013
«Κάτω τα ξερά σας από τα Συνδικάτα»! Με αυτό το σύνθημα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί εργαζόμενους και συνδικάτα στις 20 Φλεβάρη, με συγκέντρωση στις 9 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ που δικάζονται ξανά για κινητοποίηση που οργανώθηκε το Γενάρη του 2013 στο υπουργείο Εργασίας.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την καταστολή και τις διώξεις, εναντίον των συνδικάτων και των εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του για τη νέα δίκη των στελεχών του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας τα εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού έφερε μέχρι τη Βουλή χέρι - χέρι με τη ΝΔ νόμο για την κατάργηση της απεργίας, συνεχίζει - από 'κει που τα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις - τα χτυπήματα ενάντια στην οργάνωση και στην πάλη των εργαζομένων.

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΣΕΒ, τραπεζίτες, εφοπλιστές και τα κόμματά τους στρώνουν το έδαφος για νέα επίθεση στους εργαζόμενους με νέα φοροληστεία, πλειστηριασμούς και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σε αυτήν τους επίθεση, θέλουν να προλάβουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων και αφού το καρότο του ΣΥΡΙΖΑ περί "δίκαιης ανάπτυξης" και άλλα "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" δεν πιάνει τόπο, όπως πριν, επιστρατεύεται και το μαστίγιο.

Παρότι ήδη δικάστηκαν και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη επανέρχεται με νέα δίκη, ενάντια σε 35 στελέχη του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη. Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα.

Δικάζονται γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον

Οπως υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ, «πρόκειται για δίωξη εναντίον προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, της ΝΔ.

Η δίκη εναντίον των στελεχών του ΠΑΜΕ έχει ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων οδηγούνται ξανά σε δίκη γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον. Απάντησαν στην τρομοκρατία και την επίθεση των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι είναι άμοιρη ευθυνών. Εχει βάλει για τα καλά το χέρι της στις εξελίξεις αυτές. Τόσο με προβοκατόρικες δηλώσεις και λάσπη ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ και στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, όσο και με την κλιμακούμενη καταστολή και διώξεις εναντίον των εργαζομένων που αγωνίζονται να προστατεύσουν τις δουλειές και το μισθό τους. Μετά τις συλλήψεις των εργαζομένων των "ΜΑRΚΕΤ ΙΝ", το "ιδιώνυμο" για σύλληψη όποιου εμποδίζει πλειστηριασμούς, τα χημικά στους φοιτητές που διεκδικούσαν δωρεάν σίτιση και πολλά άλλα, επανέρχεται η δίωξη εναντίον 35 στελεχών του ΠΑΜΕ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η δίωξη εναντίον του ΠΑΜΕ είναι γραμμάτιο που εξοφλεί η κυβέρνηση απέναντι στους εργοδότες.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν για ακόμη μια φορά τη μαζική καταδίκη τους ενάντια στην ποινικοποίηση της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων.

Οργανώνουμε την κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

-- Απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών εναντίον των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ.

-- Οχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων.

-- Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ολοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 20 Φλεβάρη στις 9 π.μ.».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την καταδικαστική απόφαση σε βάρος των χαλυβουργών (2018-03-13 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία (2018-02-14 00:00:00.0)
Κάτω τα ξερά σας από τα συνδικάτα! (2018-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org