Τρίτη 6 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζεται η απεργία στο εργοστάσιο «ΒΙΚΗ»

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των απλήρωτων εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΒΙΚΗ» στην Αρτα. Οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα που φτάνουν ακόμα και τους 13 μήνες, περιφρουρούν καθημερινά την απεργία τους, με βάρδιες όλο το 24ωρο.

Την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κιλκίς και πορεία στους δρόμους της Αρτας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Αρτας, ταξικά σωματεία και φορείς της περιοχής. Το δικό της «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων που έχουν στήσει μπλόκο στον κόμβο της Φιλιππιάδας, τονίζοντας ότι ο αγώνας των απλήρωτων εργαζομένων «είναι και δικός μας αγώνας (...) Αρκετοί είναι οι κτηνοτρόφοι - παραγωγοί που προμηθεύουν την "ΒΙΚΗ" με κρέας και δεν έχουν πληρωθεί για την παραγωγή τους».

Οι περίπου 120 εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων: Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων που φθάνουν έως τους 13 μήνες. Αναστολή πληρωμών λογαριασμών ρεύματος και νερού από τη ΔΕΗ και το δήμο, αντίστοιχα. Να οριστεί συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας. Να δοθεί έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ για τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης των απλήρωτων εργαζομένων. Ατοκη μεταφορά των όποιων δόσεων υπάρχουν σε εφορία και τράπεζες έως την εξόφληση των δεδουλευμένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ