Τρίτη 30 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΓΙΟ
Η «Καρφούρ» ανακοίνωσε 1.200 απολύσεις

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Πάνω από 1.200 θέσεις εργασίας θα καταργήσει η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Καρφούρ» στο Βέλγιο, προκειμένου - όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία - να προχωρήσει τα σχέδιά της για νέες επενδύσεις. Ο όμιλος παραδέχεται πως προϋπόθεση για να αναπτύξει τα επενδυτικά της σχέδια και να αυξήσει την κερδοφορία της, είναι να μειωθεί δραστικά το εργασιακό «κόστος», στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

Ορισμένα σούπερ μάρκετ θα μειώσουν τις δραστηριότητές τους και δυο θα κλείσουν τελείως, ενώ η επιχείρηση σχεδιάζει να ανοίξει μικρότερα καταστήματα σε γειτονιές και να ενισχύσει το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η «Καρφούρ» ανακοίνωσε πως προχωρά σε μείωση του εργασιακού «κόστους», ώστε να ενισχύσει επενδύσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στα φρέσκα τρόφιμα και τα προϊόντα «Καρφούρ». Μόλις έγιναν γνωστά τα σχέδια του ομίλου, πολλοί εργαζόμενοι άφησαν το πόστο τους και συγκεντρώθηκαν έξω από τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα ο όμιλος «Καρφούρ» ανακοίνωσε και στη Γαλλία 2.400 απολύσεις με τη μορφή της «εθελούσιας» εξόδου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ