Παρασκευή 26 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης

Από παλιότερη κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη
Από παλιότερη κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη και τη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ διοργανώνουν οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κυριακή 11 Φλεβάρη, στην Αλεξανδρούπολη. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης. Θα ακολουθήσει πορεία.

Σε ανοιχτή επιστολή - κάλεσμα προς όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής, οι Επιτροπές Ειρήνης μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Η συμφωνία για τη δημιουργία της βάσης στην Αλεξανδρούπολη έρχεται σε μια περίοδο που στην περιοχή μας, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Παρευξείνια περιοχή, "βράζει το καζάνι" των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Είναι φανερό ότι δημιουργείται για να ενισχύσει τη θέση του ΝΑΤΟ, στον ανταγωνισμό του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως τέτοιες συμφωνίες αναβαθμίζουν "γεωστρατηγικά" τη χώρα στην περιοχή.

Ομως όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στη χώρα μας και αυτή της Αλεξανδρούπολης, εκθέτουν το λαό σε μεγάλους κινδύνους. (...) Δεν αποτελούν επίσης παράγοντα ειρήνης, αφού η ιστορική πείρα μάς δείχνει ότι ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολλά τα μεταπολεμικά χρόνια από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την παρουσία στο έδαφος της χώρας μας ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων».

Και καλούν σε αγώνα για:

  • Κατάργηση της ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.
  • Οχι στη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα - Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ