Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Γενάρη 2018 - Κυριακή 28 Γενάρη 2018 - αριθ. φύλλου: 12923

ΕΛΛΑΔΑ - ΠΓΔΜ - ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Πίσω από την «ονοματολογία» κρύβονται πολύ πιο σοβαρά και επικίνδυνα ζητήματα
  • Εντατικές διεργασίες, με «ομπρέλα» τους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή, όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διεκδικεί ρόλο σημαιοφόρου
  • Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ραδιοφωνικό σταθμό

ΣΕΛ.  9   -   11

Το δίκιο του λαού θα γίνει πράξη μόνο κόντρα σε όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου
  • Η πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από το 2015 είναι ο δρόμος όπου αναγκαστικά οδηγείται κάθε κυβέρνηση η οποία υπηρετεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, τους αδυσώπητους νόμους της καπιταλιστικής οικονομίας, το σάπιο αστικό κράτος: Τσάκισμα του λαού, στήριξη των μονοπωλίων, ενεργός εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εξωραϊσμός ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ.
  • Τρία χρόνια μετά, το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάζει το λαό στα μάτια. Δεν τον κορόιδεψε ποτέ, ακόμη κι αν χρειάστηκε να πάει «κόντρα στο ρεύμα». Δεν καλλιέργησε ποτέ αυταπάτες για φιλολαϊκές λύσεις, μέσω κυβερνητικών αλλαγών. Σήμερα, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για το λαό, το εργατικό κίνημα, αν το ΚΚΕ είχε κάνει άλλη επιλογή.
  • Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα. Να ενωθούν σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και αγρότες.
  • Χρειάζεται συμπόρευση με το ΚΚΕ. Δίνουμε το χέρι σε όσους δεν μεταλλάχτηκαν, δεν συμβιβάζονται με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για να αντισταθούμε στα μέτρα, να βάλουμε φρένο στα επόμενα, να διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα. Για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις ριζικής ανατροπής, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με εργατική εξουσία, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό.

ΣΕΛ.  4   -   7

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η 100χρονη ιστορική πείρα μας όπλο για να ανταπεξέλθουμε στο καθήκον της ισχυροποίησης του Κόμματος

Ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη μεγάλη εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΕ τη Δευτέρα 22 Γενάρη, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου έγινε η παρουσίαση της Διακήρυξης της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος.


ΣΕΛ.  18   -   22


ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κλιμακώνουν με νέα μπλόκα και συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

ΣΕΛ.  12
ΜΑΘΗΤΕΣ
Την Κυριακή 28/1 η Πανελλαδική Συνάντηση στην Αθήνα

ΣΕΛ.  24
«ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Η συλλογική οργάνωση και δράση στο στόχαστρο της εργοδοσίας

ΣΕΛ.  15
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Θετική πείρα από την οργάνωση της πρόσφατης απεργίας

ΣΕΛ.  13
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ 100ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι λαθολόγοι έπιασαν στασίδι...

ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ