Τετάρτη 24 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μνημόσυνο αγωνιστών

Την Κυριακή 21 Γενάρη, στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής Βόλου, πραγματοποιήθηκε το 40ήμερο μνημόσυνο του Αποστόλη Καραΐσκου και της συζύγου του Αγορίτσας, που «έφυγαν» πριν από λίγες βδομάδες.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «ο Αποστόλης γεννήθηκε το 1925 στην Αγία Παρασκευή του Βόλου. Αγωνιστής από μικρός, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ, υπήρξε μαχητής του 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ, ενώ εξορίστηκε στη Μακρόνησο και στην Ικαρία μαζί με χιλιάδες άλλους μαχητές του λαού μας». Προσθέτει πως «είχε σημαντική συμβολή στην προσπάθεια να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη για το κολαστήριο της Μακρονήσου, συνεισφέροντας μαζί με άλλους εξόριστους από τον Βόλο, με μαρτυρίες που αξιοποιήθηκαν για τη συγγραφή του πολύτομου έργου για τη Μακρόνησο, που επιμελήθηκε το Κόμμα μας.

Αυτή την ιστορική μνήμη δεν πρόκειται να αφήσουμε να λοιδορηθεί και να ξεχαστεί. Δίνουμε τη μάχη να γίνει κτήμα ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Τιμάμε και με αυτόν τον τρόπο την προσφορά εκείνης της ηρωικής γενιάς των μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, των κομμουνιστών και των αγωνιστών που στάθηκαν δίπλα στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org