Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα στο πλευρό των πληγέντων

Η Ελένη Χόνδρου μιλά στον «Ριζοσπάστη» για τη διανομή βοήθειας από ταξικά σωματεία στους πληγέντες
Η Ελένη Χόνδρου μιλά στον «Ριζοσπάστη» για τη διανομή βοήθειας από ταξικά σωματεία στους πληγέντες
Τα ταξικά σωματεία και φορείς του Θριασίου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό όσων επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοέμβρη στη Δυτική Αττική. Ολο αυτό το διάστημα μέχρι και σήμερα, έδειξαν έμπρακτα την ταξική τους αλληλεγγύη που κορυφώθηκε αυτές τις γιορτινές μέρες.

Ετσι, την περασμένη Πέμπτη 28 Δεκέμβρη, για πολλοστή φορά, εκπρόσωποι ταξικών σωματείων πήγαν στη Μάνδρα για να δώσουν είδη πρώτης ανάγκης που αγόρασαν από το υστέρημά τους. Σε αυτά περιλαμβάνονταν τρόφιμα, φρούτα, αλλά και υλικός εξοπλισμός όπως ρούχα, κουβέρτες και είδη προσωπικής υγιεινής. Η συγκεκριμένη βοήθεια είχε προέλθει από την επαρχία και συγκεκριμένα ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών των ταξικών σωματείων Καβάλας και του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Την ίδια μέρα, βοήθεια έφτασε και από τους δήμους Καισαριανής και Πάτρας.

Η Ελένη Χόνδρου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνας και Μάνδρας - Ειδυλλίας, που βρέθηκε στην περιοχή, μίλησε στον «Ριζοσπάστη» για τη νέα πρωτοβουλία των ταξικών συνδικάτων και φορέων του Θριασίου.

«Η πρόσφατη πρωτοβουλία των ταξικών σωματείων για τη διανομή βοήθειας εν μέσω των γιορτινών ημερών αποτελεί μια συνέχεια της δουλειάς που κάνουμε από τη μέρα της πλημμύρας και μετά, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες της Μάνδρας. Τα προβλήματα ωστόσο παραμένουν, όπως για παράδειγμα αυτά που αφορούν τα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει καν προκειμένου να αποφευχθούν νέες καταστροφές στο άμεσο μέλλον. Από την άλλη, μέχρι σήμερα δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι ζημιές, αφού είναι και μεγάλο το κόστος και οι άνθρωποι που επλήγησαν αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αυτό. Τα χρήματα που δίνονται από το κράτος είναι με το σταγονόμετρο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται διάφορες προφάσεις ώστε να μη δοθούν. Κάτι που επιδεινώνει περισσότερο τα προβλήματα του κόσμου της περιοχής. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός ήρθε πάνω στα μνήματα των νεκρών της περιοχής από την πλημμύρα, για να εξαγγείλει τα περίφημα σχέδια ανάπτυξης της Δυτικής Αττικής. Μια κίνηση που για μας είναι εμπαιγμός πάνω στην αγωνία του λαού».

Από τη διανομή βοήθειας στους κατοίκους της Μάνδρας από ταξικά σωματεία και φορείς του Θριασίου, την περασμένη Πέμπτη
Από τη διανομή βοήθειας στους κατοίκους της Μάνδρας από ταξικά σωματεία και φορείς του Θριασίου, την περασμένη Πέμπτη
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία επίσης έτυχε θερμής υποδοχής και αρκετοί απ' όσους παραβρέθηκαν στην τελευταία διανομή βοήθειας, ευχαρίστησαν τα μέλη των σωματείων και έκαναν ειδική αναφορά στη συνολική παρουσία που είχαν από την πρώτη στιγμή της καταστροφής.

Σημειώνεται πως πριν από αυτό είχαν υπάρξει όλο το προηγούμενο διάστημα εξίσου σημαντικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από ταξικά σωματεία. Είναι χαρακτηριστικό πως 48 ώρες μετά τη φονική πλημμύρα, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και εργαζόμενοι από τους δήμους Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Περιστερίου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Φιλαδέλφειας, Κορυδαλλού, Πετρούπολης, Νίκαιας - Ρέντη, Ιλίου και Αμαρουσίου βρέθηκαν στην περιοχή της Μάνδρας, με εργαλεία, φτυάρια και μηχανήματα, προκειμένου να προσφέρουν εθελοντική εργασία στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια και μαγαζιά. Επίσης, τις κρίσιμες και δύσκολες πρώτες μέρες, Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία εργαζομένων, Σύλλογοι και Ομάδες της ΟΓΕ μοίρασαν είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που ζούσαν δύσκολες ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ