Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Λάκης Καρνέζης σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από την εταιρεία «Δίκτυο» ο δίσκος από την ιστορική ηχογράφηση στο Εθνικό Θέατρο του Οσλο, το 1992, με τον Λάκη Καρνέζη σε 19 εμβληματικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από την 60χρονη κοινή τους πορεία.

Οπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, «θα ήταν αμετροέπεια να γραφτεί οτιδήποτε για τον συγκεκριμένο δίσκο, όταν μάλιστα υπάρχει το παρακάτω σημείωμα του Μίκη Θεοδωράκη (...)».

Το σημείωμα του Μ. Θεοδωράκη αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με τον Λάκη Καρνέζη ζήσαμε μια ολόκληρη ζωή γεμάτη μουσική. Σχεδόν σε όλα μου τα τραγούδια παίζει μπουζούκι με ένα τρόπο που σε μαγεύει. Ισως ο πιο μεγάλος του θαυμαστής είμαι εγώ. Η φαντασία του, η τεχνική του μ' αυτή την μοναδική πενιά που σου σχίζει την καρδιά, τον τοποθετούν ανάμεσα στους πιο πολύτιμους συνεργάτες μου. Η Μουσική μου του χρωστά πολλά. Ενα μεγάλο "Ευχαριστώ" είναι λίγο για όσα μου έχει δώσει.

Ειδικά για το CD, πρέπει να πω ότι με ξάφνιασε όμορφα η ωραία φωνή της Astrid με την άψογη ελληνική της άρθρωση και τα φωτεινά φωνήεντα, που μου θύμισαν άλλες κλασικές εποχές λαϊκών τραγουδιστών.

Οσο για τη φωνή του Λάκη, είναι γνήσια, κοφτή, χωρίς πολλές φιοριτούρες και βγάζει μια βαθιά συγκίνηση. Το συστήνω σε όσους θέλουν να ακούσουν γνήσια μουσική».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org