Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια κάποια... εκδοχή της «Αΐντας»

Η αντεστραμμένη εκδοχή της διάσημης όπερας «Αΐντα» του Βέρντι είναι το νέο έργο του Θανάση Τριαρίδη, με τίτλο «Η αληθινή ιστορία της Αΐντας και του Ρανταμές», που ανεβαίνει έως τις 27 Γενάρη στο θέατρο «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες», σε σκηνοθεσία Ιάκωβου Μυλωνά, για 8 μόνο παραστάσεις, κάθε Σάββατο στις 23.30.

Ενας καταραμένος έρωτας. Ενα μυστικό 2.000 χρόνων. Μία γενοκτονία. Ιντριγκες, δολοπλοκίες, βασιλιάδες και απλός λαός. Μυσταγωγία. Τελετές. Μάχες. Η Ιστορία γράφεται απ' τους νικητές. Η αληθινή Ιστορία όμως υπάρχει κάπου κρυμμένη, σιγοκοιμάται, σαν ηφαίστειο που ετοιμάζεται σιγά - σιγά να κάψει τα πάντα. Ηρθε η ώρα να μάθουμε την αληθινή ιστορία της Αΐντας και του Ρανταμές. Ηρθε η ώρα ο έρωτάς τους να κάψει όλα τα ψέματα που μας ταΐζουν οι ισχυροί για να επιτεθούν στους αδύναμους! Η διάσημη όπερα του Βέρντι, πριν από 150 χρόνια, μας είπε μια ψεύτικη ιστορία. Ηρθε η ώρα να μάθουμε την αληθινή.

Θεατρική διασκευή: Ιάκωβος Μυλωνάς. Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Καμπιώτη. Σκηνικά - κοστούμια: Κωνσταντίνος Μητροβγένης. Χορογραφίες: Αλέξανδρος Ζαχαρέας. Φωτισμοί - μουσική επιμέλεια: Ομάδα ΙΑΜΥ. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρία Τσολάνα. Ερμηνεύουν: Ιάκωβος Μυλωνάς, Αντιγόνη Σταυροπούλου, Πάνος Κούλης, Μαρίνα Παντελάκη, Γιάννης Βερβενιώτης, Αντώνης Τακτικός, Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Γεωργία Γιαννακούδη, Μαριλένα Καμπιώτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ