Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΑΑ.-- Αντιπυραυλικό σύστημα της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε βαλλιστικό πύραυλο, τύπου 2-Η, που εκτόξευσαν οι Χούτι πάνω από το Ριάντ. Οι Υεμενίτες Χούτι δήλωσαν ότι εκτόξευσαν τον πύραυλο εναντίον του ανακτόρου Γιαμάμα, που είναι η κατοικία του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν και ότι είχαν στόχο μια συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Νωρίτερα, ο Ρούπερτ Κόλβιλ, εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 136 άμαχοι από τις 6 Δεκέμβρη από τα βομβαρδιστικά του συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας.

ΣΙΚΑΓΟ.-- Ενας 15χρονος μαθητής έγινε τη Δευτέρα ένας από τους 600 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο Σικάγο (ΗΠΑ), λόγω εγκληματικών ενεργειών, από την αρχή του χρόνου. Ο μαθητής πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από άγνωστο άνδρα ενώ μοίραζε μαζί με τον πατέρα του εφημερίδες σε σπίτια του νοτιοδυτικού Σικάγου.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η επιβατική αμαξοστοιχία της «Amtrak», που εκτροχιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο βόρειο τμήμα της πόλης Ολύμπια, της πρωτεύουσας της πολιτείας της Ουάσιγκτον (βορειοδυτικές ΗΠΑ), έτρεχε με 130 χλμ. την ώρα με όριο τα 50. Από τον εκτροχιασμό του τρένου και τη συντριβή του σε αυτοκινητόδρομο σκοτώθηκαν τρία άτομα.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Πάνω από 258.000.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό με αποτέλεσμα το ποσοστό μετανάστευσης από το 2000 να παρουσιάζει αύξηση κατά 49%. Αυτό επισημαίνεται σε έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε χτες από το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς βεβαίως να επισημαίνεται η βασική αιτία, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ