Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Σήμερα η συγκέντρωση στη Βουλή

Κινητοποίηση στη Βουλή, στις 4 μ.μ. (με προσυγκέντρωση στις 3 μ.μ. στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός») πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, διεκδικώντας: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά κι επιστημονικά δικαιώματα. Εξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία! Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση των εργολαβικών, επικουρικών, συμβασιούχων ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ κ.λπ. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σημερινές ανάγκες. Νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη πληρωμή κάθε μήνα.

Παράλληλα, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους επικουρικούς, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προκηρύσσει παναττική στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και καλεί σε συγκέντρωση στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 11.30 π.μ. και στις 4 μ.μ. Υπενθυμίζεται ότι «στον αέρα» βρίσκεται η μισθοδοσία περίπου 500 επικουρικών γιατρών, οι οποίοι εργάζονται για παραπάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση. Τα εντάλματα πληρωμής μισθών και εφημεριών επιστρέφονται το ένα μετά το άλλο αθεώρητα από επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με αποτέλεσμα να είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβρη.

Στο μεταξύ, σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στη διοίκηση του Νοσοκομείου Λευκάδας και ακολούθως στη 1 μ.μ. στον ΟΑΕΔ θα προχωρήσει σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας, καθώς μετά από δουλειά χρόνων απολύονται δύο εργαζόμενες στην καθαριότητα με ατομικές εργολαβικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ