Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ»
Νέα παρέμβαση για την ακύρωση της απόλυσης συνδικαλίστριας

Νέα κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο και έδρα της εταιρείας «Σαβοϊδάκης», με αίτημα την ανάκληση παράνομης και τρομοκρατικής απόλυσης στην οποία προχώρησε η εργοδοσία, έκανε το Σάββατο το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Ηρακλείου. Στο στόχαστρο της εργοδοσίας βρέθηκε η εργαζόμενη Μαρία Καμίτση, η οποία είναι εκλεγμένη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου.

«Αιτία για την απόλυση ήταν η δράση του Συνδικάτου και της συνδικαλίστριας, που όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείξαμε τα προβλήματα που υπάρχουν μέσα στην εταιρεία "Σαβοϊδάκης". Τις χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες, τις χρωστούμενες άδειες χρόνων, την καθυστέρηση καταβολής του μισθού, την εντατικοποίηση της δουλειάς, το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί στην εταιρεία», αναφέρει το Συνδικάτο. Καλεί τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν στην εργοδοσία «να τους τρομοκρατεί και να απολύει όποιον σηκώνει κεφάλι», να πάρουν μέρος στην απεργία της Πέμπτης και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Το Συνδικάτο έχει ζητήσει από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου να προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να καταδικάσει την απόλυση της συνδικαλίστριας. Παράλληλα, ζητά να αποφασίσει την ένταξη του Συνδικάτου στη δύναμή του, για την οποία έχουν υποβληθεί, από τις 17/10, όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Ψήφισμα καταδίκης της απόλυσης έχει υιοθετήσει η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, το οποίο συνυπογράφουν τα σωματεία: Εργαζομένων ΕΒΓΑ, Εργαζομένων TASTY FOODS, Εργαζομένων ΦΑΓΕ, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής και Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.

Την ανάκληση της απόλυσης διεκδικούν και οι Ομάδες και Σύλλογοι της ΟΓΕ του νομού Ηρακλείου.

Με Ερώτηση που έχουν καταθέσει προς την υπουργό Εργασίας βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να ανακληθεί η παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συνδικαλίστριας και να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ