Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017 - αριθ. φύλλου: 12895

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Την Κυριακή το παναττικό συλλαλητήριο συνδικάτων και φορέων στην Ελευσίνα

Για να πάρει απάντηση η πρόκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των βιομηχάνων


ΣΕΛ.  5
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
Μπαράζ κατασχέσεων για ληξιπρόθεσμες «οφειλές» λαϊκών νοικοκυριών

Γίνονται περισσότερες από 1.000 κάθε εργάσιμη μέρα!


ΣΕΛ.  3

Απαντάμε στην κυβέρνηση, στους εργοδότες και τα κόμματά τους

Οι διεκδικήσεις του ταξικού κινήματος γράφτηκαν χτες με κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη του κτιρίου του ΣΕΒ

  • Κορυφώνεται η προετοιμασία για την αυριανή πανεργατική πανελλαδική απεργία. Στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια η απεργιακή συγκέντρωση που καλεί το ΠΑΜΕ στην Αθήνα, την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώσεις σε 67 συνολικά πόλεις.
  • «751 ευρώ κατώτερος μισθός», «Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία», «Αυξήσεις στους μισθούς» και άλλα συνθήματα έγραψαν χτες συνδικάτα στον τοίχο των γραφείων του ΣΕΒ.


ΣΕΛ.  8   -   9

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αύριο απεργούμε!

Αύριο απεργούμε! Αυτό το κάλεσμα πρέπει να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς μέχρι την τελευταία στιγμή. Να μη μείνει πόστο στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στην οικοδομή, στα εμπορικά κέντρα, όπου να μη γίνει συζήτηση για την ανάγκη να είναι επιτυχημένη η απεργία. Και η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι έχουν πολλούς λόγους για να απεργήσουν και να συμμετέχουν μαζικά στις δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα, να πλημμυρίσουν τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα.

Αύριο, λοιπόν, απεργούμε, γιατί πρέπει να πάρουν μαχητική απάντηση τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, που περνάνε μέσα από την τρίτη «αξιολόγηση», το «συμπληρωματικό μνημόνιο» και τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία μονιμοποιούν και εμπλουτίζουν όλα τα προηγούμενα μέτρα. Για να σπάσει το κλίμα ανοχής και αναμονής που καλλιεργούν κυβέρνηση και εργοδοτικές ενώσεις, με τη στήριξη των συνδικαλιστών τους στο κίνημα, με κάλπικες υποσχέσεις και απειλές. Να στραπατσαριστεί η προκλητική προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν την πολιτική της.

Το γεγονός, εξάλλου, ότι η απεργία συμπίπτει με την περίοδο που η κυβέρνηση κλιμακώνει για λογαριασμό του κεφαλαίου την επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, την καθιστά ακόμα πιο κρίσιμη. Γι' αυτό χρειάζεται να σηματοδοτήσει ότι πλέον τίποτα δεν είναι όπως χτες. Να συνειδητοποιηθεί από περισσότερους ο βρώμικος ρόλος που έχει αναλάβει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προωθώντας όσα δεν τόλμησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

Αύριο, το σύνθημα «κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία» να ακουστεί από τα στόματα χιλιάδων απεργών. Να απαντηθεί η καταστολή που δυναμώνει σε βάρος όποιου οργανώνεται και αντιστέκεται, σε βάρος πρωτοπόρων εργαζομένων και συνδικαλιστών, που μπαίνουν στο μάτι της εργοδοσίας και των μηχανισμών της. Να γίνει η απεργία αφορμή για να πάρουν κουράγιο και άλλοι, που δεν έχουν κάνει ακόμα το βήμα, που αγανακτούν για τα απανωτά αντιλαϊκά χτυπήματα και ζουν στο πετσί τους το βάθεμα της εκμετάλλευσης.

Με την αυριανή πανεργατική απεργία, οι δυνάμεις που παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, καλούν την εργατική τάξη να δηλώσει πως δεν είναι «περασμένα - ξεχασμένα» οι απώλειες από τα χρόνια της κρίσης. Προβάλλουν τα δίκαια αιτήματα για Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ κατώτερο μισθό για όλους, κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις μισθών, απαγόρευση των πλειστηριασμών της λαϊκής στέγης, ουσιαστική προστασία των ανέργων. Καλούν τους εργαζόμενους να φωνάξουν: Εως εδώ οι θυσίες για τα κέρδη του κεφαλαίου, τώρα είναι η ώρα να οργανωθεί η αντεπίθεση για τις δικές μας ανάγκες!

Η απεργία είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να απαντηθούν στην πράξη οι κοροϊδίες της κυβέρνησης, η απάτη της αναδιανομής της φτώχειας με ψίχουλα, τα οποία θα πάρει πίσω διπλά και τρίδιπλα. Είναι ευκαιρία για να δείξει η εργατική τάξη ότι δεν καταπίνει το παραμύθι της «δίκαιης» καπιταλιστικής ανάπτυξης, που πνίγει τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, βρωμίζει με μαζούτ τον Σαρωνικό, στερεί από χιλιάδες παιδιά και νέους το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά.

Ταυτόχρονα, η αυριανή απεργία πρέπει να αποτελέσει βήμα καταδίκης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και σχεδιασμών στην ευρύτερη γειτονιά μας, της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας σ' αυτούς, με τεράστιο κίνδυνο για τους εργαζόμενους και το λαό.

Η επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων, με τη συμμετοχή αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών, μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη για παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων, να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις και όρους για την αντεπίθεση. Με αυτόν το στόχο και με τη βεβαιότητα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, δίνουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία ώρα!


Eurokinissi


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα

Μέρα κινητοποιήσεων η χτεσινή, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις απολύσεις, την απλήρωτη δουλειά. Πάνω από 14.000 εργαζόμενοι, με διάφορες εργασιακές σχέσεις, αναμένεται να απολυθούν μέχρι το τέλος του 2018, αφήνοντας πίσω τους τεράστια κενά, ζωτικής σημασίας.


ΣΕΛ.  15

Να μην κουκουλωθεί!

Το ΚΚΕ θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να μην κουκουλωθεί η υπόθεση των συνακροάσεων - παραβιάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ στον Περισσό. Η Δικαιοσύνη και οι συναρμόδιες αρχές έχουν ευθύνη να συνεχίσουν την έρευνα. Η κυβέρνηση τηρεί «σιγήν ιχθύος» για τις επανειλημμένες δημόσιες καταγγελίες του Κόμματος. Το ζήτημα των παραβιάσεων - συνακροάσεων είναι σοβαρό και, για να μη «θαφτεί», χρειάζεται να παρέμβουν ο λαός, τα σωματεία και όλοι οι μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος. Με αποφάσεις, ανακοινώσεις, καταγγελίες τους, να απαιτήσουν να αποκαλυφθούν τώρα όσοι κρύβονται πίσω από τέτοιες ενέργειες.ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αναγνωριστεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος

ΣΕΛ.  19
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Παρασκευή στο Σύνταγμα

ΣΕΛ.  10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι δύο πρώτες Οργανώσεις υπερκάλυψαν ήδη το πλάνο τους

ΣΕΛ.  7
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέο «γκριζάρισμα» του Αιγαίου

ΣΕΛ.  5


Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org