Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αναπτύσσεται η στρατιωτική βιομηχανία

ΑΓΚΥΡΑ.--

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Ερευνας της Τουρκίας (TUBITAK) Αρίφ Ερτζίν ανακοίνωσε περήφανος ότι η χώρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει μαζική παραγωγή νέου συστήματος με το οποίο θα επεκταθεί δραστικά το βεληνεκές διαφόρων οπλικών συστημάτων.

Πρόκειται για το σύστημα KGK, που αναμένεται να ενισχύει αποφασιστικά το εύρος και την ακρίβεια με την οποία θα πλήττονται στόχοι με βόμβες πολεμικών αεροπλάνων. Την πλατιά ανάπτυξη και παραγωγή του KGK ανέλαβε η στρατιωτική βιομηχανία ASELSAN, της οποίας το κεντρικό στέλεχος Μουσταφά Σεκέρ στάθηκε στη σημασία που έχει να αναπτυχθεί η εγχώρια πολεμική βιομηχανία. Ο ίδιος περιέγραψε ως «μεγάλο καθήκον» την ανάπτυξη της τουρκικής στρατιωτικής παραγωγής και υποστήριξε ότι «η δουλειά μας συνεχίζεται με γοργό ρυθμό», με στόχο να μειωθεί η εξάρτηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας από το εξωτερικό. Συμπλήρωσε ακόμα ότι η Τουρκία ιεραρχεί τις πολεμικές της εξαγωγές.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, συνεχίζονται τα σενάρια γύρω από τη δίκη του Τουρκοϊρανού επιχειρηματία Ρεζά Ζαράμπ, στις ΗΠΑ. Χτες, τουρκικά ΜΜΕ τον εμφάνιζαν να κατηγορεί - μέσω των συνηγόρων του - τις αμερικανικές αρχές ότι τον πίεσαν για να του αποσπάσουν ψευδείς ομολογίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ