Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους διωκόμενους κατοίκους της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, καλεί σήμερα στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια τους πολίτες της Θεσσαλονίκης η Γραμματεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης Για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

«Καταδικάζουμε κάθε δίωξη και ενέργεια που ποινικοποιεί τους συνδικαλιστικούς αγώνες, αλλά και τους αγώνες για την ποιότητα ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Συμπαραστεκόμαστε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους αγωνιστές, κατοίκους της Ολυμπιάδας που αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής τους. Το δικαίωμα στη ζωή δε διαπραγματεύεται», τονίζεται σε ανακοίνωση της Γραμματείας.

«Η κυβέρνηση, συνεχίζει η ανακοίνωση, αφού ξεπούλησε τον εθνικό πλούτο της περιοχής και ενθάρρυνε την απρόσκοπτη και εντελώς ασύδοτη δράση της πολυεθνικής εταιρίας TVX, βρίσκεται σήμερα πολλαπλώς υπόλογη και υπεύθυνη για την οικολογική και πολιτιστική καταστροφή της περιοχής και την τεράστια υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Ολυμπιάδας - Σταγείρων Χαλκιδικής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ