Σάββατο 25 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι

Με το βλέμμα στραμμένο στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος, με το οποίο θα κλιμακώσουν την πάλη τους ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα που συντρίβουν τις συντάξεις τους και συρρικνώνουν τις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι συνταξιούχοι συνεχίζουν και τις επόμενες μέρες τις κινητοποιήσεις τους για την Υγεία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι εξής συγκεντρώσεις: Τη Δευτέρα 27/11, στον Βόλο έξω από το ΠΕΔΥ στις 11 π.μ. Την Τρίτη 28/11, στη Θεσπρωτία στις 11 π.μ. σε αίθουσα του δημαρχείου Ηγουμενίτσας. Την Τετάρτη 29/11, στη Θεσσαλονίκη στην 4η ΥΠΕ (Αριστοτέλους 16) στις 10 π.μ. και στο Ηράκλειο, παγκρήτια συγκέντρωση, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 10 π.μ.

Χτες, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις νομού Κοζάνης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου, απαιτώντας κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής.

Οπως καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι, η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο, καθώς λείπουν γιατροί και βρίσκεται «στον αέρα» η μισθοδοσία των επικουρικών. Σήμερα η κλινική λειτουργεί με 4 γιατρούς, από τους οποίους οι δύο είναι μόνιμοι και οι άλλοι δύο επικουρικοί. Η σύμβαση του ενός επικουρικού λήγει στις 3 Γενάρη, ενώ ο δεύτερος επικουρικός είναι απλήρωτος 6 μήνες και προχώρησε σε επίσχεση εργασίας.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν: Αμεση πληρωμή των δεδουλευμένων. Η κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο θέμα. Καμία απόλυση επικουρικού. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ