Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες και απεργιακή προετοιμασία

Στο επίκεντρο της πάλης ο νέος γύρος της αντιλαϊκής επίθεσης και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία που φέρνει η κυβέρνηση

Στη μάχη για την προετοιμασία απεργιακής απάντησης στην επικείμενη επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση των εργαζομένων ρίχνονται Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα.

Δεκάδες είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανταποκρίνονται στο σχετικό κάλεσμα Ομοσπονδιών εργαζομένων και συνταξιούχων, παίρνοντας αποφάσεις για οργάνωση απεργίας όποτε η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το νέο αντεργατικό χτύπημα, ενώ σχεδιάζουν παράλληλα και μια σειρά άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα οξυμένα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, βγάζοντας στο προσκήνιο την πάλη για τις ανάγκες των εργαζομένων.

Πλούσιος αγωνιστικός σχεδιασμός από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Σε αυτό το πλαίσιο, πολύμορφες αγωνιστικές και άλλες δράσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα αποφάσισε στη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΛ αποφάσισε να οργανώσει:

-- Πανεργατική απεργία με ανοιχτή ημερομηνία, όποτε η κυβέρνηση φέρει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα για την τρίτη «αξιολόγηση» και τον αντισυνδικαλιστικό νόμο. Το ΕΚΛ καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των σωματείων να συνεδριάσουν, να κάνουν συνελεύσεις και συσκέψεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς για την προετοιμασία της απεργίας.

-- Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ ενάντια στην ανεργία, στις 29/11, στις 12 το μεσημέρι, για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων και του δικαιώματος στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους.

-- Ημερίδα για την Υγιεινή και Ασφάλεια, την Παρασκευή 1/12, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου, στις 6 μ.μ., με εισηγητές τον προέδρο του ΕΚΛ, Τάσο Τσιαπλέ, την τεχνικό ασφαλείας Εύη Γεωργιάδου και τον γιατρό εργασίας Δ. Παπάζογλου.

-- Συγκέντρωση για την Υγεία, την Παρασκευή 8/12, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΛ.

Επίσης, το ΔΣ του ΕΚΛ συγκρότησε Επιτροπή ενάντια στις κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών, στην οποία μπορούν να απευθύνονται εργαζόμενοι και άνεργοι. Η Επιτροπή θα βρίσκεται στο Εργατικό Κέντρο κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 7 έως τις 9 μ.μ.

Τέλος, αποφασίστηκε η οργάνωση δωρεάν συναντήσεων εργαζομένων και ανέργων γονιών με ομάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, για προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργατικές οικογένειες μεταξύ των μελών τους. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 23/11, στις 7 μ.μ, σε αίθουσα του ΕΚΛ. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2410.250.708 και από Δευτέρα έως Παρασκευή στα γραφεία του ΕΚΛ (9 π.μ. - 2 μ.μ., 7 μ.μ. - 9 μ.μ.).

Σύσκεψη σωματείων και φορέων στην Κέρκυρα

Πλατιά σύσκεψη με θέμα την οργάνωση των κινητοποιήσεων του επόμενου διαστήματος διοργανώνει σήμερα Τετάρτη η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Καλεί σωματεία, εργαζόμενους, αγροτικούς συλλόγους, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, φορείς φοιτητών και μαθητών να πάρουν μέρος.

Η Γραμματεία προετοιμάζει μια σειρά πρωτοβουλίες ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση και κεφάλαιο κάτω από την προπαγάνδα της «δίκαιης ανάπτυξης».

Στο πλαίσιο αυτό:

-- Ετοιμάζει αγωνιστική «υποδοχή» του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού, το Σάββατο 18/11, στις 6 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο (πάνω πλατεία), την ώρα που οι μεγαλοξενοδόχοι και λοιποί «φορείς» της περιοχής «θα συζητάνε πώς θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση όλων των εργαζομένων για να εκτινάξουν τα κέρδη τους».

-- Με αφορμή το περιφερειακό «αναπτυξιακό» συνέδριο της κυβέρνησης, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Δεκέμβρη στο νησί, με την παρουσία του πρωθυπουργού, υπουργών και μεγαλοεπιχειρηματιών διαφόρων κλάδων, καλεί σε συλλαλητήριο την Τρίτη 5/12, στις 6 μ.μ., στο Σαρόκο.

Καλεί τέλος τα σωματεία να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κήρυξη απεργίας μπροστά στο ενδεχόμενο ψήφισης του νέου συνδικαλιστικού νόμου, που θα βάζει εμπόδια στη δράση των σωματείων και την κήρυξη απεργιών.

Γενικές Συνελεύσεις σωματείων

Με στόχο την οργάνωση της πάλης και τη μαζικότερη συμμετοχή των εργαζομένων, μια σειρά συνδικάτα προχωρούν σε Γενικές Συνελεύσεις.

Την Πέμπτη 16/11, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας καλεί σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου (Φώκαιας 26, πλατεία Ελευθερίας).

Την Κυριακή 19/11, Γενικές Συνελεύσεις οργανώνουν:

-- Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στις 11 π.μ., στην αίθουσά του, με θέμα την προετοιμασία απεργίας ενάντια στο προετοιμαζόμενο νέο χτύπημα στην απεργία.

-- Το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Θα συζητηθούν η μάχη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, οι κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα, τους πλειστηριασμούς και το συνδικαλιστικό νόμο. Στη συζήτηση θα τεθεί και το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και της κατάστασης του ΤΕΑΥΦΕ.

-- Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνης).

-- Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (οδός Ομηρίδου Σκυλίτση 19).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ