Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ
Στάση εργασίας ενάντια στην απληρωσιά

Σε στάση εργασίας προχώρησαν την Δευτέρα 13/11 οι απλήρωτοι συμβασιούχοι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Μυτιλήνης. Οι συμβασιούχοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών (Σεπτέμβρη και Οκτώβρη), ενώ παρά τις προφορικές δεσμεύσεις από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η απληρωσιά συνεχίζεται για τρίτο μήνα.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διεκδικεί: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Κάλυψη των αυξημένων αναγκών και θέσεων εργασίας, με σταθερό και μόνιμο προσωπικό. Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Δωρεάν πρόσβαση των εργαζομένων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προς και από το χώρο εργασίας.

Συνδυάζοντας τον αγώνα των εργαζομένων με τα αιτήματα για αντιμετώπιση των προβλημάτων μεταναστών και προσφύγων, διεκδικεί: Να καταργηθούν τα κέντρα διαλογής («hot spots») και οι καταυλισμοί καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Να διαμορφωθεί με ευθύνη του κράτους ανοιχτή δομή προσωρινής φιλοξενίας, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής, ασφάλειας, αξιοπρεπούς διαβίωσης και εκπαίδευσης όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων. Να απεγκλωβιστούν τώρα από τη Λέσβο και από όλη την Ελλάδα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ