Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
Πρωτοβουλίες σε χώρους δουλειάς για να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα

Με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συσκέψεις και συνελεύσεις προετοιμάζουν τα συλλαλητήρια που οργανώνουν την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία.

Με καθημερινό πρόγραμμα δράσης, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, παράλληλα με την ενημέρωση των εργαζομένων για το νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης που φέρνουν κυβέρνηση και κουαρτέτο προς όφελος του κεφαλαίου, αναδεικνύουν την ανάγκη αγωνιστικής απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική από την οποία οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα. Οργανώνουν, παράλληλα, τον αγώνα και τη διεκδίκηση με προμετωπίδα τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κάλυψη των απωλειών των συνταξιούχων, νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται την ίδια μέρα στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Παράλληλα, προστίθενται νέα καλέσματα για κινητοποιήσεις στις 9 Νοέμβρη και σε άλλες πόλεις:

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης διοργανώνει κινητοποίηση, στις 6.30 μ.μ., μπροστά από τα γραφεία του.

Στην Κέρκυρα, σωματεία καλούν σε κινητοποίηση στις 6 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκο.

Στην Κω, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου οργανώνει κινητοποίηση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

Επίσης, η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο με αντίστοιχο περιεχόμενο, αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα.

Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει πανεργατική συγκέντρωση την Τετάρτη 8/11, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Κάλεσμα σε ενώσεις και συλλόγους αυτοαπασχολουμένων να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ, ενώ το δικό τους «παρών» θα δώσουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Μάχη για τα συλλαλητήρια παράλληλα με κινητοποιήσεις σε μια σειρά χώρους δουλειάς

Δουλεύοντας για την επιτυχία των συλλαλητηρίων, τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση σε όσα ήδη ματώνουν το λαό και σε όσα ετοιμάζεται να προσθέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, μέσα από την τρίτη «αξιολόγηση», τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018, τη μεγαλύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στα ματωμένα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προετοιμάζουν την κλιμάκωση της απάντησης των εργαζομένων και με πανελλαδική απεργία, μπροστά στην επίθεση που προετοιμάζει η κυβέρνηση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τα νέα εμπόδια που επιδιώκει να θέσει στην κήρυξη απεργίας. Σχετικό κάλεσμα, εκτός από το ΠΑΜΕ, έχουν απευθύνει και εννέα Ομοσπονδίες εργαζομένων και συνταξιούχων, ενώ η συζήτηση συνεχίζεται καθημερινά σε συνελεύσεις, συνεδριάσεις και συσκέψεις σωματείων.

Η μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων συνδυάζεται ακόμα με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών και φορέων ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών, όπως και με τις κινητοποιήσεις που ξεδιπλώνονται σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς: Με την προσπάθεια για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων μέσα από κινητοποιήσεις σε μεγάλα εργοτάξια («Αστέρας» Βουλιαγμένης, ΑΓΓΕΜΑΡ, Μουσείο Γουλανδρή), στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, στον κλάδο των Τροφίμων, στον ΟΤΕ. Με τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την απληρωσιά, όπως στα πρακτορεία διανομής Τύπου. Με την απαίτηση των εμποροϋπαλλήλων για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, ενάντια στα σχέδια για εργάσιμη εβδομάδα επτά ημερών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σχεδιάζουν και υλοποιούν καθημερινές πρωτοβουλίες συζήτησης με τους εργαζόμενους. Μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας προχωρά σε περιοδείες και εξορμήσεις (σε Θεοχαράκη, ICAP, Απολυμαντική, Kosmocar), τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ συζητούν με τα πληρώματα αλλά και τους σπουδαστές σε ΚΕΣΕΝ και ΑΕΝ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής έχει ξεκινήσει περιοδείες σε γκαράζ, παιδικούς σταθμούς, τεχνικό προσωπικό και υπαλλήλους των δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ