Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
Στο «φουλ οι μηχανές» για την επιτυχία της

Σήμερα η μεγάλη σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών στην Αττική

Ηράκλειο Κρήτης: Από Γενική Συνέλευση οικοδόμων στο εργοτάξιο του αεροδρομίου
Ηράκλειο Κρήτης: Από Γενική Συνέλευση οικοδόμων στο εργοτάξιο του αεροδρομίου
Με καθημερινές παρεμβάσεις, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις συντονισμού, εξορμήσεις και άλλες δραστηριότητες εργατικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα ανεβάζουν στροφές για την οργάνωση της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη.

Στην προμετωπίδα της δράσης βρίσκεται η πάλη για αυξήσεις στους μισθούς με υπογραφή ΣΣΕ, για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, στον αντίποδα της κοροϊδίας των διαφόρων «επιδομάτων» που διαφημίζει η κυβέρνηση, τα οποία αποτελούν άλλη μια μορφή στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων.

Συσκέψεις συντονισμού σε όλη τη χώρα

Σημαντικοί σταθμοί για την κλιμάκωση της προετοιμασίας της απεργιακής κινητοποίησης είναι οι συσκέψεις συντονισμού που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα από συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Στην Αττική, εκατοντάδες είναι τα εργατικά συνδικάτα και οι συνδικαλιστές που απευθύνουν σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις κάλεσμα σε σύσκεψη σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.

Επίσης σήμερα οργανώνονται συσκέψεις: Στον Βόλο, στις 6 μ.μ. στο Μεταξουργείο. Στην Κατερίνη, στις 7 μ.μ., στην ΕΚΑΒΗ.

Στη Νάουσα, αύριο, Πέμπτη 6 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Στη Χίο το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καλεί σε σύσκεψη την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στον Σύλλογο Δασκάλων. Στην Κοζάνη, την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στη Λέσβο, την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43).

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν τους ναυτεργάτες σε οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 12 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

Στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η πλατιά σύσκεψη μπροστά στην απεργία της 9ης Νοέμβρη, την οποία καλούν τα Σωματεία Εργαζομένων «Μαλαματίνα», Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας, ΣΕΤΗΠ, ΣΕΤΕΠΕ, Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, τα σωματεία προετοιμάζουν συλλαλητήριο για την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., μπροστά στα γραφεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Φιλίππου 43), ενάντια στις μαζικές απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία, με αιχμή την επίθεση στους εργαζόμενους στη «Μαλαματίνα», στα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και τις απολύσεις σε επιχειρήσεις μετάλλου.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής οργανώνει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 12 Οκτώβρη στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Το ΣΕΤΗΠ οργανώνει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 12/10, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο και την Τρίτη 18/10, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, προγραμματίζει εκδήλωση για την παρουσίαση του προσχεδίου Συλλογικής Σύμβασης για τον κλάδο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών.

Στη Θεσσαλία

Στη Λάρισα, συλλαλητήριο οργανώνεται από τα σωματεία την Τετάρτη 12 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Μία μέρα πριν, στις 11 Οκτώβρη, τα εργατικά σωματεία της πόλης καλούν σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ., έξω από το κτίριο της Περιφέρειας, όπου θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση με τρακτέρ οι αγρότες του Τυρνάβου, εντείνοντας την κοινή πάλη ενάντια στην πολιτική που οδηγεί στην περαιτέρω φτώχεια τους βιοπαλαιστές αγρότες και ταυτόχρονα υπονομεύει την τροφοδοσία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.

Στα Τρίκαλα, συνδικάτα και μαζικοί φορείς εργαζομένων, ΕΒΕ και συνταξιούχων προετοιμάζουν συλλαλητήριο τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στην Καρδίτσα, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών οργανώνουν συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία στις 6.30 μ.μ. Για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου θα δοθεί σήμερα συνέντευξη Τύπου, ενώ σήμερα θα γίνουν εξορμήσεις σε σούπερ μάρκετ και στην αγορά της πόλης.

Στον Βόλο, θα γίνει σήμερα στις 6 μ.μ. σύσκεψη σωματείων στο Μεταξουργείο.

Στη Στερεά Ελλάδα

Σε κινητοποίηση έξω από το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στην Αμφισσα καλεί το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στις 11.30 π.μ., διεκδικώντας την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας στην περιοχή της Φωκίδας, δίνοντας παράλληλα συνέχεια στην κινητοποίηση που είχε πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα στον ΔΕΔΔΗΕ Αμφισσας.

Επίσης την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στις 8.15 μ.μ., το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς καλεί τα μέλη του σε διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, το Εργατικό Κέντρο οργανώνει σύσκεψη σωματείων και φορέων.

Στην Ηπειρο

Στην Ηπειρο, ο κύκλος των κινητοποιήσεων ανοίγει σήμερα στην Πρέβεζα, όπου με κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και σε συντονισμό με σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και άλλους φορείς της περιοχής πραγματοποιείται συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια στις 7 μ.μ. μπροστά στο δημαρχείο της πόλης.

Αντίστοιχα στην Ηγουμενίτσα σε πλατιά σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, με τη συμμετοχή και των δύο μεγαλύτερων σωματείων του Δημοσίου, των Συλλόγων Εργαζομένων ΟΤΑ και Νοσοκομείου Φιλιατών, αποφασίστηκε ανάμεσα στα άλλα συλλαλητήριο την Τρίτη 18/10 για τα οξυμένα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας.

Στην Αρτα, σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη αντιπροσώπων και διοικήσεων των εργατικών σωματείων για την οργάνωση της απεργίας, ενώ έχει αποφασιστεί πρόγραμμα παρεμβάσεων, όπως περιοδείες σε εργασιακούς χώρους, επισκέψεις σε γειτονιές και χωριά του νομού, βιντεοπροβολές και οργάνωση πλατιάς σύσκεψης φορέων με κάλεσμα συμμετοχής σε συνδικαλιστικές οργανώσεις αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και νεολαίας της πόλης.

Στην Κέρκυρα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε τη συμμετοχή της στην απεργία και Γενική Συνέλευση στις 27/10 ενώ προγραμματίζονται ξεχωριστές συσκέψεις με συνδικαλιστικές οργανώσεις αγροτών, νεολαίας και επαγγελματιών.

Στη Δυτική Μακεδονία

Συλλαλητήρια με αίτημα φθηνή θέρμανση θα πραγματοποιηθούν από φορείς και σωματεία σήμερα, Τετάρτη, στη Φλώρινα, στις 5 μ.μ. στην κεντρική πλατεία και στην Καστοριά στις 12.30 μ.μ. έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς.

Επίσης, σύσκεψη για τον συντονισμό της πάλης για ρεύμα και θέρμανση φθηνά για όλο τον λαό οργανώνουν τα σωματεία της Κοζάνης, την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, ενώ αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα Γρεβενά, όπου τα σωματεία αποφάσισαν να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις στο Δασαρχείο και στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ.

Στην Ηλεία

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη από τα σωματεία ΕΔΟΠ-ΔΕΗ, το Συνδικάτο Οικοδόμων, τους Συλλόγους Ιδιωτικών Επιχειρήσεων και Καταστημάτων, Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, Υπαλλήλων ΠΕ, Εργαζομένων στους δήμους Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας - Ζαχάρως, ΣΕΠΕ Πύργου, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πύργου, η ΕΛΜΕ Ηλείας, καθώς και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, ενώ το «παρών» έδωσε εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.

Αποφασίστηκε να υποστηριχθεί απ' τις διοικήσεις των συνδικάτων το συνταξιουχικό συλλαλητήριο όλου του νομού την Τρίτη 18 Οκτώβρη (10.30 π.μ., κεντρική πλατεία Πύργου), θέτοντας ως αιχμή και τα μεγάλα προβλήματα του τομέα της Υγείας. Επίσης, να πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση όλων των σωματείων, με κάλεσμα στους εργαζόμενους και στον λαό, για την κατάσταση στην Υγεία την επόμενη μέρα, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, την άμεση ενίσχυση με προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Γενικές Συνελεύσεις

Το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Μητροπόλεως.

Η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής το Σάββατο 8 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος).

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 10 π.μ. στα γραφεία του. Επίσης, τις επόμενες μέρες Γενικές Συνελεύσεις γίνονται στα παραρτήματα: Ζωγράφου (Περιάνδρου 18) στις 6/10 στις 7 μ.μ., Μενιδίου (Δεκελείας 42), στις 11/10, στις 6.30 μ.μ., Πειραιά, στο Εργατικό Κέντρο (4ος όροφος, Ομ. Σκυλίτση 19), στις 11/10, στις 7 μ.μ. Στα εργοτάξια: ΜΠΑΛΙΑΝ, στη Νερατζιώτισσα, σήμερα 5/10, στις 12 μ., ΕΚΤΕΡ, στο Ελληνικό, αύριο 6/10, στις 12 μ.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στις 9 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, την Τετάρτη 12 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ