Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας είναι μια μάχη που βρίσκεται μπροστά μας!

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή και στα συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν την Κυριακή 5/11 οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, καθώς και τη συγκεκριμένη Κυριακή η αντεργατική νομοθεσία προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων, με το πρόσχημα των «ενδιάμεσων εκπτώσεων».

Κάλεσμα στην απεργία του κλάδου στις 5/11 και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 9/11 απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Η Γραμματεία καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στον κλάδο του Εμπορίου «να πάρουν απόφαση για απεργία στις 5 Νοέμβρη και να παλέψουν αγωνιστικά ενάντια στον πλήρη σχεδιασμό για την κατάργηση της Κυριακής αργίας», οργανώνοντας συγκεντρώσεις, αγωνιστικές παρεμβάσεις, περιοδείες στις πόλεις και στους χώρους δουλειάς.

«Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας δεν είναι αγώνας που χάθηκε αλλά μάχη που βρίσκεται μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη για απάντηση στα μέτρα της τρίτης «αξιολόγησης», στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, στην εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

«Απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη», τονίζει. Καλεί τα σωματεία των ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων, των καθαριστριών, των εργαζόμενων στις ανακυκλώσεις, στις αποθήκες, στα γραφεία, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια, να δυναμώσουν την παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, την ενημέρωση των εργαζομένων με συσκέψεις, συζητήσεις στα διαλείμματα, στο σχόλασμα, με συνελεύσεις.

Πρωτοβουλίες σωματείων
  • Συγκέντρωση την Κυριακή, στις 9.30 π.μ., στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5β) και απεργιακές παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς οργανώνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.«Δεν αντέχουμε άλλο να δουλεύουμε ασταμάτητα 7 μέρες τη βδομάδα», τονίζει στην ανακοίνωσή του. Υπενθυμίζει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι από το Μάη μέχρι σήμερα έχουν υποχρεωθεί να δουλεύουν καθημερινά, με βάση το νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τώρα καλούνται να δουλέψουν, στο πλαίσιο του προηγούμενου νόμου για τις 8 Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά, ενώ μπροστά τους έχουν το εορταστικό ωράριο τις Κυριακές του Δεκέμβρη, τις πρωτοβουλίες τύπου «Black Friday» και «Λευκές Νύχτες». Ο Σύλλογος καλεί τους εμποροϋπαλλήλους να πουν «φτάνει πια», να κάνουν δική τους υπόθεση την «υπεράσπιση του δικαιώματος στην ξεκούραση, του δικαιώματος να έχουμε χρόνο και μέρες για τις οικογενειακές και κοινωνικές μας υποχρεώσεις». Το Σωματείο έχει αποφασίσει τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο στις 9 Νοέμβρη, ενώ καλεί επίσης σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 19/11, στις 11 π.μ., με θέμα την προετοιμασία απεργίας όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νόμο για το νέο χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.
  • Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, την Κυριακή 5/11 και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους, με αίτημα τη νομική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, καλεί η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
  • Σε Γενική Συνέλευση καλεί σήμερα, Τετάρτη τους εργαζομένους το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με θέμα την οργάνωση της δράσης του.

Παράλληλα, σε πολύμορφες κινητοποιήσεις την Κυριακή για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας καλούν σωματεία και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ